Annonce
Indland

Thulesen om FN-aftale: Regeringen blæser med mel i munden

Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti er imod, at Danmark tiltræder FN's migrationserklæring.

Kristian Thulesen Dahl afviser regeringens udlægning af FN-erklæring om migration, som DF er imod.

Kristian Thulesen Dahl er ikke imponeret af VLAK-regeringen i den meget omdiskuterede sag om FN-migrationserklæringen Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration.

Det siger Dansk Folkepartis formand onsdag efter en hasteforespørgsel i Folketinget.

En forespørgsel, som partiet havde indkaldt til med deltagelse af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Kristian Thulesen Dahl mener, at regeringen svarede "tvetydigt" på Dansk Folkepartis kritiske spørgsmål om erklæringen.

- De (svarene, red.) bar præg af, at man forsøger både at blæse og have mel i munden, siger han.

- På den ene side siger regeringen, at det er en god erklæring, fordi man kan presse afrikanske lande til i højere grad at tage deres egne borgere hjem.

- På den anden side siger regeringen, at erklæringen ingen betydning har i de dele, der kunne genere os selv. Dér kan vi bare lade være med at tage højde for erklæringen. Men man kan ikke gøre begge dele, siger Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti er som det eneste parti i Folketinget imod, at Danmark siger ja til at tiltræde FN-migrationserklæringen i næste uge i Marrakech i Marokko.

- Vi synes, at Danmark bør stå over i denne omgang og som minimum gøre, hvad andre lande har gjort, afvente at tiltræde denne erklæring til et senere tidspunkt siger han.

Lars Løkke Rasmussen måtte onsdag fastslå, at Danmark sender en minister til Marrakech.

Det skete, efter at både Inger Støjberg og udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) i første omgang sagde nej til at tage afsted.

De er nu begge i spil, ligesom statsministeren ifølge eget udsagn selv er det.

Dansk Folkeparti har talt om, at regeringen har haft "en dårlig sag" med migrationserklæringen.

Det holder Kristian Thulesen Dahl fast i efter statsministerens udmelding om, at en minister bliver sendt afsted.

- Det fortæller mig, at der er en ret stor ulyst blandt regeringens ministre i at drage til Marrakech og være den person, der underskriver denne aftale, siger DF-formanden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Storspillende Otterup tilbage på sporet

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce