Annonce
Debat

Thulesen Dahl har snorksovet i pensionsforhandlingerne

Annonce

Pension: Han rygtes for at være en god forhandler med styr på den mindste detalje, men enten har Kristian Thulesen Dahl snorksovet i pensionsforhandlingerne med regeringen, eller også er han slet ikke interesseret i at finde en model for værdig tilbagetrækning til nedslidte lønmodtagere.

Regeringens egne tal viser, at maksimalt 130 lønmodtagere årligt kan få gavn af ordningen. De tal har DF-formanden selvfølgelig kendt til, inden han sagde ja til regeringens pensionstilbud, eller også er Thulesen Dahl endt som en utrolig dårlig forhandler.

Spin, sminkede tal og smarte replikker kan ikke dække over det faktum, at seniorpensionen er designerpolitik, når det er værst. Opfundet til valgkampen og ikke til virkeligheden. Det Lars Løkke Rasmussen har kaldt en ny rettighed viser sig at være det rene fup. For som Morten Østergaard uheldigvis fik afsløret på pressemødet, så dækker den såkaldte rettighed over retten til at søge.

Men der er ikke meget pensionsglæde over at få retten til at udfylde endnu en blanket med sit NemID på borger.dk. Ikke nok med det, så har Dansk Folkeparti givet De Radikale Venstre vetoret over partiets pensionspolitik de næste fire år.

Ifølge Morten Østergaard indebærer aftalen nemlig også, at partierne efter et valg ikke må lave et forlig med Socialdemokratiet om retten til tidlig folkepension. Østergaard er en farlig mand for danske lønmodtagere; det burde Thulesen Dahl vide. Brændt barn skyr ilden, det har vi Socialdemokrater lært efter sidste regeringsperiode med De Radikale. Lad os håbe, Thulesen Dahl brænder fingrene gevaldigt denne gang.

Dansk Folkeparti burde melde sig ind i et pensionsflertal med Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten. Selvom partierne ikke er 100 pct. enige om en bestemt model, så burde der kunne opnås enighed om at rette op på et skævt pensionssystem, der rammer vores nedslidte lønmodtagere ualmindeligt hårdt. Det bærende princip må være antal af år på arbejdsmarkedet, som et objektivt kriterie for hvornår du kan trække dig tilbage.

Det er det, vi socialdemokrater har fremlagt og som vil give et sted mellem 5000 lønmodtagere i hhv. deltids- og fuldtidsstillinger retten til at trække sig tilbage to-tre år før pensionsalderen. Det er en rimelig ordning. Og den er nødvendig for at sikre en social retfærdig balance i vores samfund. For mig handler det om at give alle danskere muligheden for at trække sig tilbage inden de er blevet syge af et hårdt arbejdsliv. Den kamp havde jeg ærligtalt regnet med, at Dansk Folkeparti bakkede op om.

Alexander Grandt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce