Annonce
Danmark

Thulesen Dahl efter Vistisen-kritik: - Vi er gået fejl af hinanden

- Hvis man går år tilbage, så har der været større eksklusionsrunder i Dansk Folkeparti, end der har været i de senere år, og det er udtryk for, at jeg gør, hvad jeg kan for at klinke skår, frem for at trække eksklusionsvåbenet så hurtigt, som man måske gjorde i starten af partiets levetid, siger Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, forklarer, hvorfor Anders Vistisen fortsat er en del af DFs hovedbestyrelse.
Annonce

- Vi har haft en drøftelse om, at det punkt 1 er uholdbart, at interne ting diskuteres i pressen, og det er vi enige om, at det ikke er måden at gøre tingene på. Og punkt to er, at vi er enige om, at vi i stedet for at se bagud, så fokuserer vi på, hvordan vi kan skabe en bedre fremtid og bruge de kompetencer, der er i partiet.

Hvordan vil I gøre det?

- Vi har besluttet at nedsætte et udvalg, der ser frem mod kommunal- og regionrådsvalget, hvor både Anders og jeg tager teten i forhold til at få skabt en struktur omkring arbejdet, og jeg er jo glad for, at Anders (Vistisen red.) har sagt ja til at bidrage, for jeg synes jo, at Anders har nogle gode egenskaber at komme med.

Der er et ordsprog, der går på, at det er bedre at have en, der tisser ud af teltet frem for ind i det. Er det derfor, du giver Anders Vistisen mere ansvar?

- Nej. Jeg tror, at det, der ofte sker, når folk rager uklar, det er ikke det, at de ikke ville kunne finde hinanden, hvis de kunne finde ud af at tale ordentlig sammen. Problemet er ofte, at folk går fejl af hinanden, og så kan det få lov til at vokse sig stort.

Så I er gået fejl af hinanden?

- Ja, det er åbenlyst, ellers ville Anders jo heller ikke have haft behov for at ytre sig i avisen.

Hvad betyder det, at I er gået fejl af hinanden?

- Det kan jo bare være, at man ikke får talt nok med hinanden, så man finder ud af, at man ser mere ens på nogle ting, end man måske troede.

Så Anders Vistisen har følt sig marginaliseret i partiet, og nu får han så noget mere ansvar?

- Jeg skal ikke være overdommer over, hvad han har følt. Jeg kan bare konstatere, at der er rigtig meget, der skal gøres hver dag, og man har kun 24 timer i døgnet, og der har i hvert fald været et eller andet, der har medført, at vi endte der, hvor vi gjorde.

Er det en forfremmelse eller en straf, at du giver ham den her udvalgspost?

- Det her er tænkt som, at vi prøver at slå en streg over fortiden. Og ved at vi nedsætter det her udvalg, så viser vi jo også, at det er noget, vi prioriterer højt, så det er på ingen måder en straf. Tværtimod. Det er faktisk, fordi vi gerne vil gøre brug af Anders’ kompetencer.

Siger du dermed også, at han havde ret i sin kritik?

- En del af de pointer, han kom med, har jeg jo selv været ude med tidligere. Så jeg så ikke det her som udtryk for, at der er en meget stor forskel på den frustration og irritation over partiets situation, som Anders satte ord på, og som jeg selv tidligere har sat ord på.

Han sagde, at I flakkede rundt, er du enig i det?

- Det er jeg selvfølgelig ikke enig i, men det er jo ikke det samme, som jeg ikke er enig i, at der er en masse, der skal arbejdes med, for Dansk Folkeparti er et udfordret parti, det kan enhver se.

Er det helt forkert at sige, at I førhen ville have smidt en som Anders Vistisen ud af partiet?

- Hvis man går år tilbage, så har der været større eksklusionsrunder i Dansk Folkeparti, end der har været i de senere år, og det er udtryk for, at jeg gør, hvad jeg kan for at klinke skår, frem for at trække eksklusionsvåbenet så hurtigt, som man måske gjorde i starten af partiets levetid. Det er den sidste udvej, hvis alt andet kører af sporet. Og jeg må indrømme, at jeg aldrig har tænkt, at vi var der med Anders.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce