Annonce
Faaborg-Midtfyn

Thule fratræder: Gyldent håndtryk til 1,8 mio. kr.

Louise Thule Christensen tiltrådte som koncerndirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune 1. august 2016. Nu er hun fratrådt med et gyldent håndtryk på 1,8 mio. kr.

Louise Thule Christensen har haft sin sidste arbejdsdag ved Faaborg-Midtfyn Kommune. Hun nåede at være ansat i et år

Faaborg-Midtfyn: Den sygemeldte koncerndirektør Louise Thule Christensen har nu fået en fratrædelsesordning med Faaborg-Midtfyn Kommune, der kommer til at koste skatteyderne lidt over 1,8 mio. kr., efter hun har været ansat ved Faaborg-Midtfyn Kommune i godt et år. Hun er det femte medlem af det øverste cheflag, der forlader kommunen i løbet af 2017.

Louise Thule Christensen er ikke vendt tilbage til sit arbejde efter sin sommerferie. I stedet afleverede den 48-årige topchef en sygemelding, og den er nu, efter et lukket punkt på kommunalbestyrelsens dagsorden mandag aften, konverteret til en fratrædelsesaftale.

Annonce

Ros til Thule

Kommunen udsendte tirsdag kl. 9 en pressemeddelelse, hvor borgmester Christian Thygesen citeres for:

"Vi har netop indgået en aftale om fratrædelse, som betyder, at Louise Thule Christensen har haft sin sidste arbejdsdag. Louise har i sin tid hos os ydet en betydelig arbejdsindsats i forbindelse med vores vidtrækkende og komplicerede organisationsomlægning, hvor vi har haft stor glæde af Louises dygtighed og positive væsen. Vi ønsker hende held og lykke med hendes fortsatte arbejdsliv."

Også Louise Thule Christensen er citeret i pressemeddelelsen:

"Selv om bekendtskabet med Faaborg-Midtfyn Kommune blev kortere, end jeg håbede og forventede, har jeg været glad for det konstruktive samarbejde med borgmesteren og med de mange gode og dygtige kollegaer i direktionen, i lederforum og blandt medarbejderne," siger Louise Thule Christensen, der nu overvejer næste skridt i sit professionelle liv."

Må ikke sige mere

Det er, hvad parterne og Louise Thule Christensen faglige organisation er blevet enige om at udtale. Parterne har så vidt avisen erfarer underskrevet en aftale om ikke at udtale sig yderligere, og som borgmester Christian Thygesen konstaterer, kan han ikke komme sygemeldingen nærmere. Udtaler han sig ud over rammerne for aftalen, risikerer han nemlig krav om bod fra Thule Christensens organisation, der på grund af den kontrakt, koncernchefen indgik for et år siden, skal have løn i 12 måneder, plus tre måneders opsigelse. Dertil kommer blandt andet ferie, pension og penge til et såkaldt outplacement-forløb, så det gyldne håndtryk i alt løbet op i 1.853.000 kr.

Da kommunen i 2015 fyrede sin tidligere kommunaldirektør Benny Balsgaard kostede de 24 måneders løn, i alt cirka 3,5 mio. kr. Faaborg-Midtfyn Kommune har også tidligere i år lavet en fratrædelsesaftale med koncernchef Sten Dokkedahl, der fik et års løn med sig. Tre chefer, nemlig koncernchef Jørgen Kyed, koncernchef Rikke Jensen samt vicekommunaldirektør Bettina Høst Poulsen, sagde deres job op uden at få fratrædelsesordninger, dog fik Bettina Høst Poulsen et honorar oven i sin løn for at blive på posten lidt længere end hendes opsigelsesvarsel tilsagde. Den ekstra gage var på 130.000 kr.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce