Annonce
Faaborg-Midtfyn

Thule fratræder: Gyldent håndtryk til 1,8 mio. kr.

Louise Thule Christensen tiltrådte som koncerndirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune 1. august 2016. Nu er hun fratrådt med et gyldent håndtryk på 1,8 mio. kr.

Louise Thule Christensen har haft sin sidste arbejdsdag ved Faaborg-Midtfyn Kommune. Hun nåede at være ansat i et år

Faaborg-Midtfyn: Den sygemeldte koncerndirektør Louise Thule Christensen har nu fået en fratrædelsesordning med Faaborg-Midtfyn Kommune, der kommer til at koste skatteyderne lidt over 1,8 mio. kr., efter hun har været ansat ved Faaborg-Midtfyn Kommune i godt et år. Hun er det femte medlem af det øverste cheflag, der forlader kommunen i løbet af 2017.

Louise Thule Christensen er ikke vendt tilbage til sit arbejde efter sin sommerferie. I stedet afleverede den 48-årige topchef en sygemelding, og den er nu, efter et lukket punkt på kommunalbestyrelsens dagsorden mandag aften, konverteret til en fratrædelsesaftale.

Ros til Thule

Kommunen udsendte tirsdag kl. 9 en pressemeddelelse, hvor borgmester Christian Thygesen citeres for:

"Vi har netop indgået en aftale om fratrædelse, som betyder, at Louise Thule Christensen har haft sin sidste arbejdsdag. Louise har i sin tid hos os ydet en betydelig arbejdsindsats i forbindelse med vores vidtrækkende og komplicerede organisationsomlægning, hvor vi har haft stor glæde af Louises dygtighed og positive væsen. Vi ønsker hende held og lykke med hendes fortsatte arbejdsliv."

Også Louise Thule Christensen er citeret i pressemeddelelsen:

"Selv om bekendtskabet med Faaborg-Midtfyn Kommune blev kortere, end jeg håbede og forventede, har jeg været glad for det konstruktive samarbejde med borgmesteren og med de mange gode og dygtige kollegaer i direktionen, i lederforum og blandt medarbejderne," siger Louise Thule Christensen, der nu overvejer næste skridt i sit professionelle liv."

Annonce

Må ikke sige mere

Det er, hvad parterne og Louise Thule Christensen faglige organisation er blevet enige om at udtale. Parterne har så vidt avisen erfarer underskrevet en aftale om ikke at udtale sig yderligere, og som borgmester Christian Thygesen konstaterer, kan han ikke komme sygemeldingen nærmere. Udtaler han sig ud over rammerne for aftalen, risikerer han nemlig krav om bod fra Thule Christensens organisation, der på grund af den kontrakt, koncernchefen indgik for et år siden, skal have løn i 12 måneder, plus tre måneders opsigelse. Dertil kommer blandt andet ferie, pension og penge til et såkaldt outplacement-forløb, så det gyldne håndtryk i alt løbet op i 1.853.000 kr.

Da kommunen i 2015 fyrede sin tidligere kommunaldirektør Benny Balsgaard kostede de 24 måneders løn, i alt cirka 3,5 mio. kr. Faaborg-Midtfyn Kommune har også tidligere i år lavet en fratrædelsesaftale med koncernchef Sten Dokkedahl, der fik et års løn med sig. Tre chefer, nemlig koncernchef Jørgen Kyed, koncernchef Rikke Jensen samt vicekommunaldirektør Bettina Høst Poulsen, sagde deres job op uden at få fratrædelsesordninger, dog fik Bettina Høst Poulsen et honorar oven i sin løn for at blive på posten lidt længere end hendes opsigelsesvarsel tilsagde. Den ekstra gage var på 130.000 kr.

Annonce
Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Odense

Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Fyn

Hun brænder for det frivillige arbejde for udsatte mennesker: Derfor skal Sarwa Sharif være Årets Fynbo

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Erhverv

Michael droppede sit faste job for at lave en af verdens bedste whiskyer: Nu ligger den på lager til om otte år

Nordfyn

Telefonstorm på værkstedet: - Folk reagerer først, når Peter Tanev siger, at nu kommer vinteren

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

OB

Lars Høgh i sin bog om OB's bestyrelsesformand: Niels Thorborg tog mig aldrig over på sit hold

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Nyborg

Kraftig blæst: Vindfølsomme køretøjer forbydes på Storebæltsbroen

Annonce