Annonce
Faaborg-Midtfyn

Thule fratræder: Gyldent håndtryk til 1,8 mio. kr.

Louise Thule Christensen tiltrådte som koncerndirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune 1. august 2016. Nu er hun fratrådt med et gyldent håndtryk på 1,8 mio. kr.

Louise Thule Christensen har haft sin sidste arbejdsdag ved Faaborg-Midtfyn Kommune. Hun nåede at være ansat i et år

Annonce

Faaborg-Midtfyn: Den sygemeldte koncerndirektør Louise Thule Christensen har nu fået en fratrædelsesordning med Faaborg-Midtfyn Kommune, der kommer til at koste skatteyderne lidt over 1,8 mio. kr., efter hun har været ansat ved Faaborg-Midtfyn Kommune i godt et år. Hun er det femte medlem af det øverste cheflag, der forlader kommunen i løbet af 2017.

Louise Thule Christensen er ikke vendt tilbage til sit arbejde efter sin sommerferie. I stedet afleverede den 48-årige topchef en sygemelding, og den er nu, efter et lukket punkt på kommunalbestyrelsens dagsorden mandag aften, konverteret til en fratrædelsesaftale.

Annonce

Ros til Thule

Kommunen udsendte tirsdag kl. 9 en pressemeddelelse, hvor borgmester Christian Thygesen citeres for:

"Vi har netop indgået en aftale om fratrædelse, som betyder, at Louise Thule Christensen har haft sin sidste arbejdsdag. Louise har i sin tid hos os ydet en betydelig arbejdsindsats i forbindelse med vores vidtrækkende og komplicerede organisationsomlægning, hvor vi har haft stor glæde af Louises dygtighed og positive væsen. Vi ønsker hende held og lykke med hendes fortsatte arbejdsliv."

Også Louise Thule Christensen er citeret i pressemeddelelsen:

"Selv om bekendtskabet med Faaborg-Midtfyn Kommune blev kortere, end jeg håbede og forventede, har jeg været glad for det konstruktive samarbejde med borgmesteren og med de mange gode og dygtige kollegaer i direktionen, i lederforum og blandt medarbejderne," siger Louise Thule Christensen, der nu overvejer næste skridt i sit professionelle liv."

Annonce

Må ikke sige mere

Det er, hvad parterne og Louise Thule Christensen faglige organisation er blevet enige om at udtale. Parterne har så vidt avisen erfarer underskrevet en aftale om ikke at udtale sig yderligere, og som borgmester Christian Thygesen konstaterer, kan han ikke komme sygemeldingen nærmere. Udtaler han sig ud over rammerne for aftalen, risikerer han nemlig krav om bod fra Thule Christensens organisation, der på grund af den kontrakt, koncernchefen indgik for et år siden, skal have løn i 12 måneder, plus tre måneders opsigelse. Dertil kommer blandt andet ferie, pension og penge til et såkaldt outplacement-forløb, så det gyldne håndtryk i alt løbet op i 1.853.000 kr.

Da kommunen i 2015 fyrede sin tidligere kommunaldirektør Benny Balsgaard kostede de 24 måneders løn, i alt cirka 3,5 mio. kr. Faaborg-Midtfyn Kommune har også tidligere i år lavet en fratrædelsesaftale med koncernchef Sten Dokkedahl, der fik et års løn med sig. Tre chefer, nemlig koncernchef Jørgen Kyed, koncernchef Rikke Jensen samt vicekommunaldirektør Bettina Høst Poulsen, sagde deres job op uden at få fratrædelsesordninger, dog fik Bettina Høst Poulsen et honorar oven i sin løn for at blive på posten lidt længere end hendes opsigelsesvarsel tilsagde. Den ekstra gage var på 130.000 kr.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce