Annonce
Indland

Thornings datter skal også i privatskole

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, har besluttet at tage sin 13-årige datter ud af en folkeskole på Østerbro og i stedet flytte hende til en privatskole.

Helle Thorning-Schmidts 13-årige datter skal gå på en privatskole på Østerbro. Dermed står partifællen Mette Frederiksen ikke alene om at fravælge folkeskolen.

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, har besluttet at tage sin 13-årige datter ud af en folkeskole på Østerbro og i stedet flytte hende til en privatskole. Efter sommerferien begynder datteren på Ingrid Jespersens skole i Nordre Frihavnsgade, som også ligger på Østerbro.

Helle Thorning-Schmidts to døtre går i øjeblikket på den offentlige skole, Strandvejsskolen, nær deres hjem, men den ældste datter har den seneste tid oplevet, at flere af hendes kammerater er gået ud. Næsten alle for at begynde på privatskoler, forklarer partiformanden til Ritzau.

- Det handler om, at 10 af hendes venner inden for to år har forladt skolen, og det er hun meget ked af, siger hun.

Derfor har familien besluttet, at hun skal tage 8. og 9. klasse på Ingrid Jespersen.

Spørgsmål: Har du overvejet at flytte hende til en anden offentlig skole?

- Selvfølgelig har jeg det. Men det er sådan, at nogle af hendes bedste venner skal begynde på Ingrid Jespersen, og det ville hun også meget gerne.

Ingrid Jespersen er en af Københavns mest eftertragtede privatskoler med lange ventelister. De elever, der begynder på skolen, har typisk stået på ventelisten i flere år. Helle Thorning-Schmidt siger imidlertid:

- Det ved jeg ikke. Jeg har bare skrevet hende op.

Rektor på skolen, Otto Strange Møller, siger, at ventetiden til de ældste klasser er mellem et halvt og halvandet år.

- Den her sag er fulgt til punkt og prikke, understreger han.

Tidligere på ugen kom det frem, at Socialdemokraternes socialordfører, Mette Frederiksen, også har fravalgt folkeskolen og placeret sin datter på Hareskovens Lilleskole. Det er hun blevet stærkt kritiseret for, fordi hun tidligere har været fordømmende over for forældre, der sætter deres børn i privatskole.

Også politisk ordfører Henrik Sass Larsen har en datter, der går i privatskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce