Annonce
Faaborg-Midtfyn

Laue og Thormann om flexboliger: Vi gjorde, hvad vi kunne, allerede i 2019

Klaus Thormann har tidligere blandet sig i debatten om flexboliger i Faaborg, fx her i Bøjestræde. Nu gør han det igen i læserbrevet sammen med Kim Laue Christensen. Arkivfoto: Palle Søby

Lokaldebat: Hans Stavnsager har længe haft alle oplysninger om ferie-/flexboliger og den udvikling, vi ser i dag, men ønskede ikke et stop for flexboliger. Han ønskede derimod, at der blev lagt låg på sagen.

I efteråret 2019 forsøgte Kim Laue Christensen og Klaus Thormann sammen med Faaborg-Broby socialdemokratiske partiforening at indsamle underskrifter til et borgerforslag.

Formålet var at få kommunalbestyrelsen til at tage det stigende antal flexboliger i Faaborg op til behandling.

Vi fik en overvældende tilslutning blandt byens borgere, der skrev under på borgerforslaget, og vi var næsten i mål.

Desværre mente hverken borgmesteren eller Anstina Krogh, som er Faaborgegnens eneste socialdemokratiske repræsentanter i kommunalbestyrelsen, at der var grund til vores bekymring.

Det endte, som mange vil vide, med, at Kim og jeg forlod bestyrelsen og Socialdemokratiet i utide.

Det ærgrer os derfor, at sagen nu antager et sådant omfang, at man udleverer de reelle tal for antallet af flexboliger, så sagen nu får tyngde nok til, at selv Jakob Holm vil gøre det til et valgtema i sit forsøg på igen at blive valgt til kommunalbestyrelsen.

At det kommer bag på nogen, at flere boliger langs vandet på Kildetoften er solgt som sommerhuse/flexboliger, undrer os - det gjorde vi allerede opmærksom på under underskriftindsamlingen i 2019.

Der er ikke udvist rettidig omhu i denne sag, selv om vi gjorde, hvad vi kunne allerede i 2019.

Til oplysning kan vi fortælle, at Ærøskøbing indførte stop for flexboliger i bymidten, hvilket medførte, at huse til salg kunne købes af enlige med børn, da flexboligmuligheden ikke længere var med til at prissætte ejendommene.

Det betød, at der atter kom lys i vinduerne i Ærøskøbing.

Vi håber, at kommunalbestyrelsen nu griber ind og redder købstaden Faaborg fra vinterdøden.

NB: Dette læserbrev handler ikke om ”Hvad sagde vi” - det udspringer af vores ærlige bekymring for vores by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce