Annonce
Fodbold

Thorhøj ny træner i Marienlyst

Formand Mike Samuel byder velkommen til Thomas Thorhøj (th.). Foto: BM.
Thomas Thorhøj har skrevet under på en to-årig aftale.

FODBOLD: Thomas Thorhøj er ny træner i Marienlyst efter trænerskiftet inden de sidste fem kampe, hvor Simon Stasiak og Rasmus Andersen overtog styringen midlertidigt efter Kim Jørgensen og Knud Lyder.

Thomas Thorhøj sætter sig i cheftræner sædet for de kommende to år. Det er en rutineret herre som kommer til klubben. Han har senest været i B1909 og OKS, men har også været på væsentligt større adresser som Middelfart Boldklub og Kolding IF.

- Thomas er valgt på baggrund af de gode samtaler, vi har haft med ham, hvor han har efterladt et rigtigt godt og solidt indtryk. Vi mener han passer perfekt ind i BM-ånden og med de anbefalinger, han har fået fra sine tidligere arbejdsgivere, er vi ikke i tvivl om, at han er det rigtige valg, siger sportschef Rene Stasiak på klubbens Facebook-side.

- Jeg vil også sige tak til Simon Stasiak og Rasmus Andersen. De har gjort et kæmpe stykke arbejde de seneste fire uger. De overtog holdet i en meget svær situation. Men har formået at skabe noget glæde, og ikke mindst skrabet fem point sammen i de seneste tre kampe, siger Stasiak.

Marienlyst ligger midt i Danmarksserien efter nedrykningen med 19 point for 14 kampe og er uden mulighed for at blande sig i oprykningen, men skal primært kigge nedad i de første kampe efter vinterferien. Men Marienlyst tabte ikke de sidste tre kampe i efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fred friskolerne

Man kan sagtens sidde tilbage med en fornemmelse af, at det var tomme tønder, der buldrede, da Socialdemokratiet allerede fra årets begyndelse varslede store nedskæringer på friskoleområdet. Sådan gik nemlig ikke, da finanslovforhandlingerne i sidste uge faldt på plads og godt for det. For ikke alene ville det give mange kommuner et øjeblikkeligt problem med at finde plads til de friskoleelever, der risikerede at sive tilbage til folkeskolen, hvis der var udsigt til en større stigning i friskolernes egenbetaling. Det ville også ramme hårdt i de mindre byer i de kommunale udkanter, hvor engagerede lokale kræfter har forsøgt at sikre områdets fremtid ved at holde liv i den lokale skole, som lokalpolitikerne i stordriftens navn har lukket. Friskoler, der er vokset frem på gammeldags dyder som medbestemmelse og demokrati, og som regeringspartiet næppe kan være oprigtigt interesseret i at spænde ben for. End ikke selv om de 300 millioner kroner, undervisningsministeren varslede at ville tage fra driften af de 550 friskoler, kortvarigt ville pynte et andet sted i statens budget. De buldrende tønder og det kritiske blik på friskolerne var til at begribe, hvis de skyldtes, at skolerne ikke fulgte lovgivningen, eller hvis de underviste efter helt andre principper og i andre fag end dem, folkeskoleloven bekender sig til. Men virkeligheden er jo, at mange af friskolerne er oprettet på geografiske områder, hvor kommunerne for længst har sluppet deres ansvar. Med den månedlange debat om skolernes økonomi kan usikkerhed for fremtiden imidlertid være plantet så dybt i friskolemiljøet, at regeringen bør forsikre skolerne om, at debatten ikke kommer til at gentage sig til næste år. Og ikke nok med det: Regeringen skylder at sikre skolernes fremtidige eksistens og frede dem, så de kan bruge deres engagement på det, de er bedst til - at undervise børn i deres nærområde. Andet kan hverken skoler, elever eller forældre være tjent med.

Odense For abonnenter

Flere penge på vej til TBT-projekt: Enigt udvalg siger ja til ekstraregning på én million kroner

Annonce