Annonce
Sport

Thorborg skyder nye penge ind: Endnu et kæmpeunderskud i OB-selskab

Næstformand i OS&E's bestyrelse Erik Laumand (til højre) kaldte 2018-resultatet "utilfredsstillende", da han sammen med blandt andet sportsdirektør Jesper Hansen præsenterede det på Hotel Odeon fredag eftermiddag. Foto: Michael Bager
OB-selskabet Odense Sport & Event fik endnu et kæmpestort underskud i 2018. Koncernen kom ud af året med et minus på 38 millioner kroner og dens ejer, Niels Thorborg, har været nødt til at skyde yderligere 60 millioner kroner i virksomheden.

2018 bød på det 10. underskud i træk i Odense Sport & Event, og jubilæet blev markeret med manér: Underskuddet på 38 millioner kroner er den dårligste præstation nogensinde i virksomheden, når man måler på resultatet efter skat.

Med det store minus er der forsvundet mere end en kvart milliard ud af virksomheden siden 2009. Virksomhedens ejer, Niels Thorborg, har derfor endnu engang været nødt til at fylde en slunken kasse op. Denne gang har han skudt 60 millioner friske kroner ind. Det er fjerde gang siden virksomhedens fødsel, at han har skudt penge ind.

Det er ikke sikkert, at det bliver sidste sending penge, for formentlig ender 2019 også med et underskud, selv om det forventes at blive meget mindre sidste års.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som virksomheden offentliggjorde fredag eftermiddag. Det officielle regnskab er endnu ikke tilgængeligt.

Odense Sport & Event A/S

Hjemsted: Odense

CVR-nummer: 71172112

Direktion: Enrico Malmkvist Augustinus (administrerende), Jesper Abildskov Hansen, Jacob Bak Holst, Mark Rye Blæsbjerg

Bestyrelse: Niels Thorborg (formand), Erik Laumand (næstformand), Michael Helm, Thomas Lund, Claus Westenskov Eder, Thomas Christensen, Bent Jensen, Tina Pliniussen Lind, Frank Siim Sørensen,

Ejer: Niels Thorborg (92 pct.) , C.C.N Holding (5-10 pct.)

Regnskabstal 2018 i millioner kroner (2017 i parentes).

Omsætning: 234 (213)

Resultat før transfer og finansielle poster: -36 (-8)

Resultat efter skat: -38 (-16)

Egenkapital efter kapitaltilførsel: 72 (48)

Ny strategi koster dyrt

Ifølge Odense Sport & Events næstformand, Erik Laumand, er der en lang række forskellige årsager til det enorme underskud. En del af dem bunder i, at virksomheden har besluttet at skifte strategi, så den nu satser mere på investering og nyudvikling efter mange år med besparelser og nedskæringer.

- Det er dyrt at skifte strategi. Der er dels nogle tab på de hidtidige aktiviteter, som vi forlader, og dels er der store investeringer i fremtiden, som først kaster penge af sig i de kommende år, siger Erik Laumand.

En del af tabet skyldes en nedskrivning af goodwill på 6,6 millioner kroner, men ellers vil næstformanden ikke pege på en bestemt årsag.

- Det er mange enkeltposter, siger han.

Blandt posterne er udskiftning af både administrerende direktør og træner, investering i helt ny elektronik på stadion og et million-beløb i ekstraordinære udgifter på grund af virksomhedens uoverensstemmelse med Odense Kommune om brugen af Arena Fyn.

Annonce

I år kan det gå rigtig godt

Hertil kommer, at selve driften af virksomheden gav et lige så stort underskud som året før. Det er sket, selv om omsætningen er vokset med mere end 20 millioner kroner. En stor del af årsagen ligger i superligaholdet OB's dårlige resultater.

- Fodbolden fører rigtig meget med sig. Når noget lykkes, som det gør lige nu, kører det stærkt. Derfor giver det os rigtig meget, når holdet klarer sig så godt, som det gør lige nu. Men det betyder også, at mange andre områder i koncernen kan mærke det, når det går dårligt som i 2018, hvor resultaterne var markant ringere end i 2017, siger Erik Laumand.

Først og fremmest kan dårlige resultater ses på størrelsen af betalingen for tv-visning af kampene. Også tilskuertal, sponsorindtægter, indtægter fra reklamer på stadion, salg i forbindelse med kampene og mange andre side-aktiviteter bliver ramt, når man ender i den nederste del af superligaen.

Lige nu ser alting omvendt ud: Holdet er i toppen og skal spille en række kampe, som er meget interessante for det danske fodboldpublikum, så trods de triste tal, har optimismen vundet indpas.

- Den sidste kamp mod Brøndby kan blive meget afgørende, så vi er ved at undersøge, hvordan vi kan få plads til flere VIP-kunder den dag. Også kampene mod FC Midtjylland og FCK er stort set udsolgt, siger administrerende direktør Enrico Augustinus, der i april afløste Ole Bang Nielsen.

Virksomheden lover "et stærkt forbedret resultat" for 2019, men ledelsen vil ikke svare på, om der bliver overskud eller underskud.

- Det kan vi reelt ikke vide. Lige nu kan alt ske - hvis OB slår FC Midtjylland, vinder pokalen og kommer ud i kampe i Europa, så kan det se godt ud, men det er jo umuligt at forudsige, siger Erik Laumand.

Præsentation af OB's og Odense Sport & Events regnskab for 2018 med fra venstre OS&E-direktør Enrico Augustinus, sportsdirektør, Jesper Hansen og næstformand i OS&E's bestyrelse Erik Laumand. Foto: Michael Bager
Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense

Kender du en solstråle? Kommune søger unge til at hygge om de ældre på plejehjem

Erhverv For abonnenter

Nyt kæmpe erhvervsbyggeri ved motorvejen ligger indenfor kirkebyggelinjen: - Når vi står på kirkegården, kan vi kigge henover taget

Nyborg

Det var kattens: Mumier er ren overtro

Nordfyn For abonnenter

Passager faldt ud af kurven: Havarikommission har undersøgt alvorlig hændelse under DM i ballonflyvning

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Debat

Heftig debat om valgplakater: Kan vi ikke nøjes med kvalme, når vi er syge, Søren?

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Odense For abonnenter

Det virker: Partikeludledningen er faldet i Odenses miljøzone

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Kerteminde

Brummelyd nær det tidligere Lindø holdt Julie vågen: - Den går lige i rygsøjlen

Annonce