Annonce
Odense

Thorborg forventer stadion-renovering: Er i dialog med kommunen

Odense Stadion trænger i den grad til en renovering og modernisering, men Niels Thorborg, der er bestyrelsesformand i Superliga-klubben OB, der spiller sine hjemmekampe på stadionet i Bolbro. Arkivfoto: Jens Wognsen
Ifølge bestyrelsesformand Niels Thorborg står det øverst på OB's liste at få renoveret og moderniseret Odense Stadion. Og stadion trænger til et løft, erkender rådmand.
Annonce

Det trænger til en ordentlig modernisering.

Sådan siger Niels Thorborg, bestyrelsesformand i OB, om Odense Stadion i podcasten "Stemmer fra Ådalen". Her fortæller Niels Thorborg i et interview, at en renovering og modernisering af stadion står øverst på to do-listen i Odense Sport og Event, som fodboldklubben OB er en del af.

- Det er min klare forventning, at der kommer forbedringer på stadion de kommende år. Der er konkrete planer, ideer og drøftelser. Der pågår noget hele tiden, for alle kan jo se det.

- Vi skal have gjort noget ved hjørnerne, vi skal have gjort noget ved det manglende vand på toiletterne, vi skal have gjort noget ved specielt også toiletter til begge køn. Det er vigtigt, at det er i orden. Det er steder, hvor der er underinvesteret, siger Niels Thorborg, der også lufter ideen om at nybygge Barfoed Group Tribunen, den ene langside, så de nødvendige faciliteter kan blive etableret i den.

Ejerforholdene på Odense Stadion er lidt indviklede. Odense Kommune ejer nemlig tre af tribunerne og banen, mens Odense Sport og Event ejer den fjerde tribune, vip-tribunen. OB lejer banen og tre tribuner af kommunen, ligesom andre kan leje dem til kampe eller andre arrangementer.

Odense Stadion

Det oprindelige Odense Stadion ligger i Bolbro og er fra 1941.

I kølvandet på "Miraklet i Madrid", hvor OB i 1994 slog Real Madrid ud af Europa Cuppen, besluttede politikerne i Odense Kommune i 1996, at stadion skulle bygges om og renoveres.

Det nye Odense Stadion stod klar i september 1997 med en kapacitet på 18.790 tilskuere. Under ombygningen blev der af økonomiske årsager ikke lagt varme i banen, så i 2004 blev det gjort, så man kunne leve op til de krav, DBU stiller til stadioner, hvor der spilles Superliga og europæisk fodbold.

Året efter købte OB hovedtribunen af Odense Kommune og byggede den om med flere og bedre faciliteter for sponsorer. Odense Kommune ejer de resterende tre tribuner og banen.

OB's bestyrelsesformand Niels Thorborg fortæller i podcasten "Stemmen fra Ådalen", at OB har rettigheder til at bygge i begge ender af vip-bygningen.

OB har i de senere år arbejdet intenst på at forbedre forholden i Ådalen, hvor klubben holder til. Således er der etableret tre nye kunstgræsbaner, og senere på året kan OB tage et nyt Superligahus i brug. Her skal - som navnet antyder - Superliga-truppen og folkene omkring holde til.

Annonce

I god dialog

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) anerkender, at Odense Stadion trænger til en renovering, men siger samtidig også, at det gælder mange andre kommunale bygninger.

- Når det er sagt, er vi i en god dialog med dem (OB, red.) om, hvad kan man tænke sig. Og jeg tror, at en af de veje, vi skal, for at få det til at lykkes, er at tænke i offentlig/private partnerskaber.

- Ligesom det er jo gjort ved at få vip-bygningen op at stå, hvor kommunen ejer fundamentet, og hvor de ejer bygningen. At vi ser det som en fælles opgave, vi skal løse i fællesskab, siger Jane Jegind og fortsætter:

- Spørger du så, hvorfor vi ikke går i gang i morgen, så er det, fordi de penge, byrådet har sat af til at passe på de bygninger, vi har, er meget sparsomme. Der skal hele tiden prioriteres, og det bliver der gjort benhårdt. For det omfatter også skoler, daginstitutioner og øvrige bygninger i kommunen.

- Derfor er det ikke bare noget, man gør, for der er noget, der er presserende, som hele tiden rykker ind foran. Det nytter jo ikke, at vi lader det regne ind andre steder, mener rådmanden.

Annonce

I den dårlige ende

Jane Jegind og Venstre står ikke alene med ambitionen om, at Odense Stadion skal have et løft, fortæller Anders W. Berthelsen (S), der er medlem af By- og Kulturudvalget.

- Odense Stadion er i den dårlige ende, når man ser på Superliga-stadioner i Danmark. Der er nogle mangler. Vi er også selv som byrådsmedlemmer fokuserede på, at der skal ske noget med det stadion. Det er så bare lige, hvordan det skal ske.

- Der skal findes den rigtige nøgle i det, så alle kan se fornuften i det, så man ikke synes, at OB bliver tilgodeset mere end andre. Samtidig skal vi også erkende, at vi kun har en Superliga-klub, og at de andre Superliga-klubber har bedre faciliteter, siger Anders W. Berthelsen.

- Hvor meget skal OB betale? Hvor meget skal kommunen betale?

- Det er umuligt at svare på nu. Det, at Thorborg spiller ud nu, er nyt for mig. Men lad os endelig få en forhandling om, hvad han konkret har forestillet sig.

Jane Jegind (V), by- og kulturrådmand, fortæller, at man er i dialog med OB om en renovering af Odense Stadion. Hun mener, det skal foregå i et offentligt privat partnerskab. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Budget 2021. Måske

Jane Jegind er ikke meget for at fortælle, hvor langt kommunen er nået i dialogen med OB.

- Den pågår. Jeg kan ikke sige, hvor langt vi er fra at kunne komme med noget, der er konkret. Men jeg hører helt tydeligt herfra, at det er en konstruktiv og god dialog, der også går fremad, siger hun og slår fast, at der ikke i indeværende budgetår er sat penge af til en renovering af stadion.

- Sådan noget her ikke bare er at knipse med fingrene, og så kan man bare køre derudad. Det er en anelse omstændeligt at få afdækket, hvad der skal til. OB lavede jo heller ikke vip-bygningen hen over natten. Det var også et forløb, hvor man først blev enige om, at kommunen kunne udmatrikulere en grund, og så kunne man gå i gang med at planlægge tribunen.

- Har du et håb om, at når vi når til budgetforhandlingerne på den anden side af sommerferien, at der er et konkret projekt, I kan tage stilling til?

- Jeg håber, at der op til budget 2021 vil være om ikke andet så et rammeforslag til, hvordan man i et partnerskab kan lave noget, og dermed også at der er noget for byrådet at tage stilling til.

Forhandlinger om kommunens budget for 2021 går først i gang til september.

Anders W. Berthelsen (S) siger, at man skal finde en model, så stadion kan blive renoveret, uden at andre føler, at OB bliver tilgodeset. Arkivfoto: Lasse Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Gode råd fra politiet: Sådan narrer du indbrudstyven til at tro, at du er hjemme i sommerferien

Annonce