Annonce
Erhverv

Thorborg: Det går virkelig godt for OB-selskab

Der var sammenbidte miner hos næstformand Erik Laumand (til venstre) og sportsdirektør Jesper Hansen, da Odense Sport & Events store underskud blev præsenteret 22. marts, men dette år ser meget bedre ud for virksomheden. Arkivfoto: Michael Bager
Det evigt underskudsplagede Odense Sport & Event er kraftigt på vej frem. Det siger ejeren Niels Thorborg, der er usædvanligt optimistisk på vegne af selskabet, der blandt andet driver superligaholdet OB, Odense Congress Center og Hotel Odeon.

Det er kun få måneder siden, at virksomheden Odense Sport & Event afleverede et forfærdeligt regnskab for 2018 med et underskud på 49 millioner kroner før skat. Men der er tilsyneladende sket meget siden årsskiftet, for nu lyder tonerne helt anderledes fra selskabet, der blandt andet driver superligaholdet OB, Odense Congress Center og Hotel Odeon.

- 2018 var ikke tilfredsstillende for Odense Sport & Event. Til gengæld glæder jeg mig over en rigtig god start på 2019 med høj aktivitet og fremgang for alle koncernens områder, siger Niels Thorborg.

- Der er sat mange ændringer i gang, og udviklingen ser meget positiv ud. Jeg tror på, at resultatet bliver væsentligt bedre i år, siger han.

Når han tydeligt understreger ordet alle, skyldes det formentlig, at fodbold-delen af koncernen uafbrudt har givet store underskud i de seneste mange år. Slutningen på årets sæson var imidlertid den bedste i mange år. OB var med i slutspillet og spillede dermed kampe med store tilskuertal og gode fjernsynspenge.

Virksomheden får også glæde af driften af byens nye Hotel Odeon i hele regnskabsåret. Det åbnede i oktober 2018 men I begyndelsen uden fuld restaurantdrift. Dermed vil påvirkningen i 2019-regnskabet være meget kraftigere.

Odense Sport & Event fik ny administrerende direktør 1. april 2018, da Enrico Augustinus skiftede fra Middelfart-virksomheden Outforce (nu Unit IT). Han har gennemført en række større ændringer i organisationen og har investeret i blandt andet it og faciliteter.

Der er også positive udsigter for resten af Niels Thorborgs koncern, som netop har offentliggjort nogle af sine regnskabstal. Det største problem ser lige nu ud til at være den nystartede butikskæde Værsgo.

HENVIS ERHVERV

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce