Annonce
Nyborg

Thora Jensen, Nyborg, fylder 100 år

Thora Jensen, Vesterhavnen, Nyborg fylder 100 år. Privatfoto.
Thora Jensen nyder stadig at være sammen med sin store familie i Nyborg.
Annonce

100 år: Thora Jensen, Vesterhavnen 6, Nyborg, fylder 100 år torsdag den 26. november.

Thora Jensen har været en del af byens liv i Nyborg siden slutningen af 1950'erne, men hun er oprindelig sjællænder. Hun stammer fra Øm ved Roskilde, hvor livet startede barskt. Hun mistede sin mor som toårig, og voksede derfor op som plejebarn hos noget familie på Sjælland.

Hun mødte sin mand, René, i Ringsted, og hans arbejde førte parret til Nyborg.

I mange år gik Thora Jensen hjemme, men der har været rigeligt at gøre i et hjem med fire børn og en mand, der både havde topjob på rådhuset, og var meget aktiv i foreningslivet og i det politiske liv.

I en moden alder viste Thora Jensen imidlertid, at hun havde mod på andet end posten som husmoder. Hun åbnede kaffeforretningen 3-6-9 i Nygade i det centrale Nyborg, og den drev hun en årrække.

Thora Jensen mistede sin mand i 2003, og siden 2015 har hun boet i en lejlighed på Vesterhavnen. Men trods den meget høje alder klarer hun sig selv - dog med hjælp fra hjemmeplejen og ikke mindst de børn, der fortsat bor i Nyborg.

Hun spiller kort på Vestervold, men er dog begyndt at tage en Flextaxi op til ældrecentret. Den anden vej går det lidt nedad, så den tager hun til fods, og gerne med et besøg i Kvickly undervejs.

Thora Jensen har glæde af sin store familie, hvoraf mange bor i Nyborg. Fire børn, ni børnebørn og 12 oldebørn er det foreløbigt blevet til, og familien har blandt andet kunnet samles i deres kolonihavehus. Hun har mange gange hoppet til og har passet syge børnebørn - gerne underholdt med et spil 500.

Hun har haft den store sorg at miste en af sine døtre, Dorte, men Thora Jensen har deltaget hvert år, når familien til nytår holder et mindearrangement ved stranden, hvor Dortes aske også blev spredt efter dødsfaldet.

Ordentlighed og pertentlighed er et par af de dyder, Thora Jensen altid har sat højt, og det gør hun fortsat. Derfor gør hun sig umage for altid at se godt ud, når hun skal ud og møde andre mennesker.

På grund af corona-situationen bliver der ikke nogen større markering af 100-årsdagen. Hun har dog sagt ja til et besøg af borgmesteren. Selv om han ikke er socialdemokrat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce