Annonce
Sport

Thiem slår Djokovic og er videre til semifinale i London

Tony O''brien/Ritzau Scanpix
Thiem vinder en overraskende sejr over Djokovic i en tæt kamp i herrernes sæsonfinale i London.

Dominic Thiem vinder 6-7, 6-3, 7-6 over serbiske Novak Djokovic i sin anden gruppekamp i herrernes sæsonfinale.

Den 26-årige østriger formåede i en tæt kamp at levere en gedigen overraskelse, der sender ham videre til semifinalen i London.

Samtidig betyder resultatet, at Djokovic, der ligger nummer to på verdensranglisten, må ud i en afgørende duel mod schweiziske Roger Federer om den anden semifinaleplads i gruppen.

Kampen mellem Thiem og Djokovic var et af turneringens foreløbige højdepunkter.

De to stærke baglinjespillere fik presset hinanden til det yderste. Men Djokovic kunne ikke helt matche østrigerens kraftfulde spil.

I alt 50 vindere fik Thiem sendt afsted, mens Djokovic kun nåede op på 27.

Samtidig lavede Thiem dog også 44 uprovokerede fejl, hvilket var med til at holde serberen inde i kampen.

Allerede fra kampens start var niveauet højt.

Første sæt tog over en time. Men da sættet var ovre havde Djokovic, som er femdobbelt vinder af sæsonfinalen, vundet sættet i en tiebreak, som han tog 7-5.

Herefter tog Thiem dog fat og kontrollerede kampen med offensivt spil. Andet sæt vandt han forholdsvist klart 6-3.

I tredje sæt skulle der igen en tiebreak til for at finde en sejrherre, og her lagde Thiem nervøst fra land.

Østrigeren insisterede på at være offensiv, men spillet var der ikke helt, og han missede blandt andet et par ret lette flugtninger og kom bagud 1-4.

Djokovic var ovenpå, den ellers så solide Thiem virkede skrøbelig, og igen lignede det en sejr til en fra tennissportens gamle garde.

Men så begyndte slagene at sidde der for den 26-årige underdog.

Flere forhåndsvindere og et es fra Thiem vendte mirakuløst kampbilledet i tiebreaken, og så stod østrigeren med 6-4 i tiebreaken, to matchbolde og en serv på sine hænder.

Her fik Thiem sendt en førsteserv afsted, som Djokovic ikke nåede, og det lignede kortvarigt, at sejren var i hus.

Hawkeye-systemet viste dog, at serven var millimeter ude, og Thiem sendte et nervøst smil afsted.

Herefter kom der en ligeså nervøs andenserv, som Djokovic udnyttede kynisk til at fremtvinge en østrigsk fejl. Kun én matchbold tilbage.

Her endte Djokovic dog efter østrigsk pres med at sende en forhånd i nettet, og dermed var sejren Thiems.

- Jeg har trænet hele mit liv, hele min barndom, for dette, sagde Thiem efter kampen.

- Det var helt fantastisk. Novak var i rigtig god form, og jeg var nødt til at gøre noget helt særligt.

Den afgørende kamp om den anden semifinaleplads i gruppen mellem Federer og Djokovic bliver en gentagelse af dette års dramatiske Wimbledon-finale.

Her tabte Federer trods flere matchbolde i femte sæt efter knap fem timers kamp.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Harmonikasammenstød i Vestergade

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce