x
Annonce
Nordfyn

Tex Grillen lukker - men det får ingen betydning for Marinetten i Bogense

Jeanette Hald har været nødt til at lukke Tex Grillen efter et år som forpagter. Arkivfoto: Ann Lykke
Efter et år som forpagter af Tex Grillen har Jeanette Hald, der også forpagter Marinetten på Bogense Marina, været nødt til at dreje nøglen om. Det sker tre måneder, før det egentlig var planlagt. Men det betyder ikke, at de sidste måneder på Marinetten også kortes af – snarere tværtimod.

Bogense: Det er slut med at lange burgere, hotdogs og grillmad over disken på Tex Grillen på Vestergade i Bogense.

Jeanette Hald sagde forpagtningen på Tex Grillen op i slutningen af sidste år og forventede at stoppe til maj, når hun også stopper med forpagtningen af Marinetten på havnen i Bogense.

Men hun har været tvunget til at dreje nøglen om her knap tre måneder inden, og det smerter.

- Det er jeg selvfølgelig ærgerlig over. Jeg havde håbet på, jeg kunne beholde den til maj, men det kan jeg ikke. Det kunne ikke løbe rundt, siger Jeanette Hald, der havde sidste arbejdsdag bag Tex Grillens disk lørdag den 22. februar.

Siden opsigelsen i slutningen af 2019 har Jeanette Hald forsøgt at få solgt noget af inventaret fra Tex Grillen – en mission der ikke er lykkes endnu. Hun har dog også en kontrakt frem til maj, hvor hun stadig skal betale leje af stedet.

Annonce
Smilene var brede under åbningen i midten af januar 2019. 22. februar havde Jeanette Hald sidste arbejdsdag på Tex Grillen i Bogense. Arkivfoto: Ann Lykke

Mere tid til Marinetten

Lukningen af Tex Grillen betyder dog ingenlunde, at gæsterne på Marinetten, som Jeanette Hald også forpagter frem til maj, skal være nervøse. For med et spisested mindre at drive, er der mere tid til et andet.

- Det er nok ændret til det bedre for tiden på Marinetten. Nu får jeg mere tid, jeg kan lægge der, siger Jeanette Hald.

I midten af januar tabte Jeanette Hald udbuddet på Marinetten. Siden er det kommet frem, at et ungt ægtepar fra København skal overtage spisestedet på havnen i Bogense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce