Annonce
Assens

Teststed løb tør for lyntest, fortæller Karina. Driftsdirektør afviser: - Det kan jeg simpelthen ikke tro på

Karina Bjerremann fortæller, at der ikke var flere lyntest tilbage på lyntest-stedet i Vissenbjerg. Men Carelink afviser. Arkivfoto: Morten Stricker.
Karina Bjerremann er træt af, at hun gik forgæves, da hun søndag aften skulle lyntestes i Vissenbjerg, selv om der var omkring 1,5 time til lukketid.

Vissenbjerg/Skovsby: Søndag var en usædvanlig travl testdag i Danmark.

En af de mange, mange, der stod i kø, var Karina Bjerremann fra Skovsby udenfor Vissenbjerg.

Søndag aften ved 18-tiden parkerede hun foran teststedet i Vissenbjerg Idræts- og Kulturcenter. Hun sad først omkring en halv time i bilen, fordi det regnede, og fordi køen var forholdsvis lang. Herefter gik hun hen til teststedet, der ellers havde åbent frem til klokken 20.

Annonce

- Der kom én fra personalet og fortalte, at der ikke var flere testkits tilbage, fortæller Karina Bjerremann, der undrede sig så meget over meldingen, at hun skrev om oplevelsen på sociale medier.


Der kom én fra personalet og fortalte, at der ikke var flere testkits tilbage

Karina Bjerremann


Presset teststed

Hun bliver testet tre gange om ugen, da hun er selvstændig konsulent og har en syg mor, hun gerne vil besøge som meget som muligt.

Udover teststedet i Vissenbjerg så bliver hun podet i eksempelvis Morud og Langesø. Teststedet i Vissenbjerg er ifølge Karina Bjerremann særligt presset.

- Ligegyldigt på hvilket som helst tidspunkt af døgnet, man kommer, så har der været kø fra en halv til en hel time. Det er så ringe, at man skal bruge sit arbejdsliv og sit menneskeliv på at stå så meget i kø. Man bliver skisme så irriteret. Og så går der helt ged i det, når der ikke er flere test. Køtid er virkelig dyrt for den enkelte, påpeger hun.

Annonce

En mulig kommunikationsfejl

Det er firmaet Carelink, der står for teststedet i Vissenbjerg. Driftsdirektør Lars Bladt mener, at der kan være tale om en mulig kommunikationsfejl, da der generelt ikke er mangel på testudstyr, og at Carelink kører ud med mere testudstyr til de enkelte steder, hvis der er brug for det.

- Vi har en halv million test (på lager, red.), og med den måde, vi arbejder på og de procedurer, vi har for at køre ud, så kan jeg simpelthen ikke tro på, at vi er løbet tør for test. Mit gæt er, at nogen op mod lukketid har sat skiltet ud (om at ikke flere kan nå at blive testet, red), og nogen har brokket sig, og så ved jeg ikke, hvordan man i den kommunikation har gebærdet sig, siger Lars Bladt.

- Vi har 2200 ansatte lige nu, og jeg skal ikke kunne udelukke, at nogen har sagt, at der ikke var flere testkits, fordi det var en nemmere måde at lukke det på. Der er nogen, der ikke forstår, hvorfor vi ikke bare tester til den lyse morgen. Nej, vi er ikke løbet tør for testkits, tilføjer driftsdirektøren.

Lars Bladt fortæller, at søndagen var den travleste søndag nogensinde i forhold til testede borgere. Søndag foretog Carelink - ifølge driftsdirektøren - omkring 54.0000 lyntest i Region Syddanmark. Fredag var den travleste dag totalt set, hvor der blev foretaget omkring 62.000 test i regionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce