Annonce
Erhverv

Testede kriseberedskab inden Danmark lukkede ned: Fynsk teglfirma var godt forberedt på corona

Flere uger før Danmark blev lukket ned og corona for alvor ramte det danske erhvervsliv, testede Strøjer Tegl sit beredskab, da ledelsen første gang hørte om en virus i Kina. Dermed var adm. direktør Jørgen Strøjer (t.v.) og direktør Kasper Damsø sammen med de øvrige ansatte klar, da coronaen ramte Danmark. Foto: Strøjer Tegl.
Længe før statsministeren lukkede Danmark ned, stress-testede Strøjer Tegl på Vestfyn det interne kriseberedskab, så man stod klar i marts, da store dele af Danmark lukkede ned. - Vi var forberedt på worst case, siger direktøren.

Da de første meldinger om en virus i Kina nåede frem til Strøjer Tegl i Assens i begyndelsen af året, satte det gang i en intern øvelse, som snart skulle vise sig at blive til virkelighed.

- Vi sad på et chefmøde i januar, da vi hørte om corona første gang. Det fik os til at sætte gang i en intern øvelse, hvor vi stress-testede vores kriseberedskab. Det viste sig at være en god ting, fordi vi var forberedt på worst case, da vi nåede frem til marts.

Sådan lyder det fra direktør i Strøjer Tegl, Kasper Damsø, som kunne trække på kriseøvelsen halvanden måned senere, da statsminister Mette Frederiksen trak stikket til Danmark og lagde store dele af samfundet i dybfryseren.

- Vi havde stress-testet de enkelte afdelingschefer på, hvordan de ville reagere, hvis nu de mistede nogle af deres vigtigste medarbejdere eller måtte lægge arbejdsgange om. Hvor skulle vi gå hen, hvis vores faste leverandører ikke kunne levere. Vi havde også set på, om vi kunne isolere dele af produktionsholdet på virksomheden, så vi kunne fastholde vores produktion under en krise, siger Damsø, der selv har en fortid i Forsvarets specialstyrker.

Han kunne trække på sine erfaringer fra militæret derfra under øvelsen, som gjorde, at virksomheden var klar i marts måned.

- Vi havde jo lige testet det hele, og vores ansatte var ikke i tvivl om, hvordan de skulle agere. Jeg ved ikke, om vi er kommet bedre igennem krisen, men det gjorde i hvert fald, at vi har en større selvtillid internt i organisationen, fordi vi lige havde testet kriseberedskabet, siger Kasper Damsø, der har været med på ledelsesholdet i Strøjer Tegl i fire år snart.

Øvelsen betød, at Strøjer Tegl således havde en plan til at håndtere større kriser - herunder corona skulle det vise sig - før virussen fik konsekvenser i det danske samfund.

- Det har givet os en stor styrke, at vi var klar til at agere, da Danmark lukkede ned. Vi havde talt det igennem på forhånd i ledelsen og lavet den nødvendige interne konsekvensanalyse, siger han.

Da corona først ramte delte Strøjer Tegl produktionen i flere hold og indførte større afstandskrav for at kunne fastholde leverancerne til kunderne, som havde bestilt masser af mursten på forhånd. De ansatte, som kunne arbejde hjemmefra, blev sendt hjem i privaten.

Samlet set er virksomheden, der i sjette generation leverer musten til parcelhuse og projekter, kommet igennem coronakrisen uden negative konsekvenser indtil videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce