Annonce
Digitalt

Test: Wonderboom 2 er en lille kraftkarl: Hvor kommer al lyden fra?

Wonderboom 2 er lige så hårdfør som sine ældre søskende; den tåler vand, støv og tab fra moderate højder (viser stresstesten herhjemme). Den kan sågar flyde, hvis man har lyst til at medbringe den i poolen. Pr-foto
I dag lanceres Wonderboom 2, og selvom vi på Gear-redaktionen har testet det lille vidunder i 14 dage, er vi stadig forbløffede: hvor kommer al lyden fra?

Wonderboom 2 følger op på forgængeren af samme navn, ja altså minus 2-tallet, og er seneste bluetooth-højtaler fra Ultimate Ears, UE.

UE kan noget, når det kommer til bluetooth-højtalere. Vi testede sidste år Boom 3, som vi ikke var ene om at være begejstrerede for. Boom 3 kan spille højt, godt og længe, og så kan den tåle vand og støv.

Wonderboom 2 bygger videre på de dyder og har samme kvaliteter, men derudover også et par nye signifikante funktioner og et – synes vi – pænere design.

Den lille højtaler er 10,5 cm høj og ca. 10 cm i diameter, alligevel kan den spille forbløffende højt og godt; det skal høres, før man tror det. Der er skruet op for bassen i forhold til forgængeren, og lyden er er en anelse bastung til den varme side - men detaljeregraden og ikke mindst klarheden er fint til stede for en højtaler i denne prisklasse.

Wonderboom 2 spiller i 360 grader, og som noget nyt kan man parre to Wonderboom 2 for ægte stereo, hvilket er en lille åbenbaring. Det er uhyre let og intuitivt at parre de to højtalere, og i testen har der ikke én gang været problemer med funktionen. Hold blot den midterste knap på begge højtalere ned i et par sekunder, og de "finder" hinanden. Stereo forbedrer lyden mærkbart, og åbner også en kattelem for en form for multirum - hvis der ikke er for langt mellem rummene, vel og mærke.

Annonce
Wonderboom 2 kommer i en stribe forskellige farver. Designet passer godt til skandinavisk indretning, og den lille hank gør, at den let kan hænge, klar til brug, i et børneværelse fx. Pr-foto

Tag mig med

Wonderboom 2 holder batteri i hele 13 timer, og har førnævnte IP67-klassificering, hvilket betyder, at den er vand- og støv-afvisende. Ja, den kan faktisk flyde, som Boom 3, hvis du vil have den med i poolen.

Det kompakte design, den lette vægt og den lille hank på toppen gør højtaleren oplagt at have med på farten, og det er UE klar over. Wonderboom 2 har derfor fået en ny udendørs-funktion, som aktiveres med et tryk på undersiden. Den indbyggede equaliser tilpasser herefter outputtet, så det akkommoderer betingelserne på skovturen, på stranden eller på terrassen bedst muligt.

Wonderboom 2 sælges fra i dag for 799 kr. Prisen er fair i betragtning af, hvor meget lyd og hvor mange funktioner, man får. Vi har været positivt overraskede over Wonderboom 2 i test-perioden. Den spiller højere og bedre, end man skulle tro, og har imponerende funktioner som IP67-klassificering, stabil bluetooth-forbindelse, outdoor-funktion, stereo og 13 timers batteri.

Pris og tilgængelighed: Wonderboom 2 sælges fra 4. juni i butikker og på nettet. Vejledende pris: 799 kr.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce