Annonce
Digitalt

Test: Wonderboom 2 er en lille kraftkarl: Hvor kommer al lyden fra?

Wonderboom 2 er lige så hårdfør som sine ældre søskende; den tåler vand, støv og tab fra moderate højder (viser stresstesten herhjemme). Den kan sågar flyde, hvis man har lyst til at medbringe den i poolen. Pr-foto
I dag lanceres Wonderboom 2, og selvom vi på Gear-redaktionen har testet det lille vidunder i 14 dage, er vi stadig forbløffede: hvor kommer al lyden fra?

Wonderboom 2 følger op på forgængeren af samme navn, ja altså minus 2-tallet, og er seneste bluetooth-højtaler fra Ultimate Ears, UE.

UE kan noget, når det kommer til bluetooth-højtalere. Vi testede sidste år Boom 3, som vi ikke var ene om at være begejstrerede for. Boom 3 kan spille højt, godt og længe, og så kan den tåle vand og støv.

Wonderboom 2 bygger videre på de dyder og har samme kvaliteter, men derudover også et par nye signifikante funktioner og et – synes vi – pænere design.

Den lille højtaler er 10,5 cm høj og ca. 10 cm i diameter, alligevel kan den spille forbløffende højt og godt; det skal høres, før man tror det. Der er skruet op for bassen i forhold til forgængeren, og lyden er er en anelse bastung til den varme side - men detaljeregraden og ikke mindst klarheden er fint til stede for en højtaler i denne prisklasse.

Wonderboom 2 spiller i 360 grader, og som noget nyt kan man parre to Wonderboom 2 for ægte stereo, hvilket er en lille åbenbaring. Det er uhyre let og intuitivt at parre de to højtalere, og i testen har der ikke én gang været problemer med funktionen. Hold blot den midterste knap på begge højtalere ned i et par sekunder, og de "finder" hinanden. Stereo forbedrer lyden mærkbart, og åbner også en kattelem for en form for multirum - hvis der ikke er for langt mellem rummene, vel og mærke.

Annonce
Wonderboom 2 kommer i en stribe forskellige farver. Designet passer godt til skandinavisk indretning, og den lille hank gør, at den let kan hænge, klar til brug, i et børneværelse fx. Pr-foto

Tag mig med

Wonderboom 2 holder batteri i hele 13 timer, og har førnævnte IP67-klassificering, hvilket betyder, at den er vand- og støv-afvisende. Ja, den kan faktisk flyde, som Boom 3, hvis du vil have den med i poolen.

Det kompakte design, den lette vægt og den lille hank på toppen gør højtaleren oplagt at have med på farten, og det er UE klar over. Wonderboom 2 har derfor fået en ny udendørs-funktion, som aktiveres med et tryk på undersiden. Den indbyggede equaliser tilpasser herefter outputtet, så det akkommoderer betingelserne på skovturen, på stranden eller på terrassen bedst muligt.

Wonderboom 2 sælges fra i dag for 799 kr. Prisen er fair i betragtning af, hvor meget lyd og hvor mange funktioner, man får. Vi har været positivt overraskede over Wonderboom 2 i test-perioden. Den spiller højere og bedre, end man skulle tro, og har imponerende funktioner som IP67-klassificering, stabil bluetooth-forbindelse, outdoor-funktion, stereo og 13 timers batteri.

Pris og tilgængelighed: Wonderboom 2 sælges fra 4. juni i butikker og på nettet. Vejledende pris: 799 kr.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce