Annonce
Digitalt

Test: Wiz er en billig og nem måde at få smart belysning i hjemmet

Wiz er en billig og nem måde at komme i gang med smart belysning i hjemmet. Det er til at betale, nemt at slutte til, og der er ingen krav om en bro eller hub, og dermed er det også let at udbygge. Pr-foto
Wiz er en billig indgang til smart belysning i hjemmet, men løsningen er på ingen måde skrabet

Belysning, gardiner, støvsugere og meget mere. Det smarte hjem er kommet for at blive, for når du først har vænnet dig til at kunne programmere, hvornår lyset skal tænde, hvornår gardinerne skal trække fra, eller hvornår robotterne gør hjemmet rent for dig, så er det svært at undvære efterfølgende.

Inden for belysning er det svært at komme uden om Philips Hue, men er kravene eller måske pengepungen ikke til Hue, så er der efterhånden mange andre alternativer på markedet.

En af disse alternativer er Wiz, der godt nok har samme ejer som Hue,  men kommer i en helt anden prisklasse.

Annonce

Billigt, nemt og ligetil

I testen her har jeg set nærmere på fjernbetjening, bevægelsessensor og en stribe pærer – selvfølgelig – fra Wiz.

Wiz har både spots og pærer i alle former og udformninger, og det er muligt at vælge mellem forskellige typer hvidt lys eller masser af farver. Pr-foto

I modsætning til Hue er der her ikke behov for nogen hub - eller bro – og generelt er priserne også skruet ned på ca. det halve og i nogle tilfælde billigere end det. Du kan købe pærer fra 75,95 kr. og opefter, fjernbetjening for 120 kr. og bevægelsessensor for rundt regnet 150 kr. Det er altså billigt at komme i gang, udbygge og udskifte.

Det er også meget nemt at sætte Wiz op i hjemmet. Du skruer blot din pære til en lampe – eller sætter strøm til bevægelsessensor eller fjernbetjening – og så kan du via blutooth finde den nye enhed på Wiz-appen på telefonen. Via appen kan du opsætte forskellige rum, og så er det muligt at styre via app, fjernebetjening eller bare stikkontakten.

Annonce

Mange muligheder

I appen kan du indstille lysstyrke og -temperatur, vælge mellem millionvis af farver ved nogle af pærerne og programmere dine rum. Du kan fx vælge, at lyset i stuen skal tænde med en særlig glød om morgenen, eller at lyset på børneværelset skal slukke af sig selv nogle timer efter, at børnene er lagt i seng. Det er også muligt at programmere lysene til at simulere, at der er nogen hjemme, hvis man er væk på ferie, og du kan også styre belysningen, selvom du ikke er hjemme - eller bare sidder i modsatte ende af hjemmet.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Du kan kombinere Wiz med Google Home, Alexa og Siri, så det er muligt at sætte det op sådan, at du kan stemmestyre dit lys og/eller tilpasse rutinerne for lyset med andre smarte enheder i hjemmet. Wiz har dog ikke nogen udendørsbelysning i skrivende stund, her må du kigge mod andre løsninger – som fx Hue.

Alt i alt er Wiz en nem måde at komme i gang med smart belysning i hjemmet for en billig penge. Der er ganske få kompromiser ift. langt dyrere alternativer på markedet, og kvaliteten er god, selvom prisen er lav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Kamerahold ville ikke hilse på OL-chefen fra Tommerup: Mere end et år senere gennemføres OL 'stensikkert'

Annonce