Annonce
Livsstil

Test: Roombas topmodel klarer hele hjemmet selv

Roomba 980 er den bedste robotstøvsuger, vi har testet - men den koster. Den største fordel ved støvsugeren er, at den faktisk kan støvsuge af sig selv dagligt, uden at man nødvendigvis skal rydde hele huset først. Den navigerer godt og er god til at undgå det rod, man måtte have glemt i skyndingen om morgenen. Pr-foto

Roombas topmodel, Roomba 980, er en af de bedste robotstøvsugere, vi har prøvet, og den klarer alle udfordringer til UG.

Robotstøvsugervirksomheden iRobot er blandt de mest erfarne aktører på markedet, og det kan man mærke, når man tester Roomba 980.

Den ihærdige robot har de seneste måneder støvsuget alt fra grannåle over kattehår og nullermænd til konfetti op fra flise-, træ- og laminat-gulv samt gulvtæppe - og den har klaret alle opgaver til UG.

Annonce
Den tilhørende app er let at overskue og viser med en kort-oversigt, hvor støvsugeren har været ved de seneste rengøringsjob. Det er dejligt intuitivt og overskueligt. Pr-foto

Kommer rundt alle vegne

Roomba 980 er testet på alle tænkelige underlag. Den formår at klatre over dørtrin på to-tre centimeter og stopper selv, hvis den når en brat kant, som ved en trappe, eller hvis den er ved at støde ind i noget.

Robotten holder selv styr på, hvor den har været, og den er god til at navigere rundt om stole og borde, så du ikke er nødsaget til at rydde hele hjemmet, før den kan komme til.

I praksis betyder det, at man trygt kan lade Roomba 980 støvsuge hjemme, mens man er på arbejde - og den del styres let med den gratis app.

Let og intuitiv

Det er let at få forbindelse til Roomba 980 via den tilhørende app, der her er testet på en iPhone.

I appen kan du planlægge, hvornår støvsugeren skal støvsuge, og du får efterfølgende en kortoversigt, der viser, hvor den har været - så du kan se, om den har husket at få det hele med.

Roomba 980 har en batteritid på 120 minutter, og den har holdt stik i vores test.

Appen sender selv en push-besked, hvis der er noget, man skal forholde sig til - for eksempel hvis den skal tømmes, et filter skal renses, eller den sidder fast.

Stor hjælp i hverdagen

Roomba 980 er en anelse stor for en robotstøvsuger, men ikke større, end den kan komme til, hvor den skal. Den larmer ikke mere end andre robotstøvsugere, men det er den mest effektive, jeg har testet. Den store mobilitet er et plus, der sammen med evnen til ikke at hamre ind i dine ting gør, at du helt trygt kan lade støvsugeren køre dagligt, mens du er alligevel er væk - også selvom du ikke har fået ryddet gulvet og flyttet de værste ting. I en travl hverdag er det en kæmpe hjælp.

Prisen er faktisk den eneste hårnål i filteret, når det kommer til Roomba 980 - selvom prisen har taget et lille dyk ved årsskiftet.

I dag koster støvsugeren 6999 kroner, og jeg har set den til 5500 kroner på januar-udsalg. Til den pris er den pengene værd, og det er den muligvis også til 6999 kroner - det er bare mange penge for en støvsuger. For selvom Roomba 980 gør alt rigtigt, skal du indimellem have fat i en håndholdt støvsuger for at nå de steder, robotten ikke kan komme til.

Pris og tilgængelighed: Roomba 980 kan købes på nettet og i butikker til 6999 kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce