Annonce
Digitalt

Test og video af DJIs første FPV-drone: Flyv over træerne med 97 kilometer i timen

DJI FPV er en vild brumbasse af en drone, som er ekstremt sjov at flyve. Men der er også visse ulemper ved at styre alt med briller på.

Alt øjnene ser er spidse trætoppe og grusvejen, der bugter sig gennem skoven. Jeg flyver i en rasende fart med op mod 97 kilometer i timen, før jeg dykker brutalt og krænger rundt om en lille sø.

Foran står pludseligt et enligt træ klar til at sende mig til jorden. Men med et hurtigt tryk på panikknappen, står jeg helt stille i luften.

Det er selvfølgelig ikke denne anmelder, der farer gennem den tynde luft. Men det føles sådan, når DJIs "batman"-briller trækkes ned over hovedet og drone-gigantens første FPV sendes i luften.

Annonce
De ser vilde ud FPV-briller fra DJI, og det er også en vild og imponerende oplevelse at have dem på. En oplevelse, man gerne vil dele med andre. Foto: Silas Bang

FPV står for first person view og har inden for droner i lang tid været lidt af en nørd-sport, hvor teknisk stærke droneoperatører bygger deres egne droner og flyver mod hinanden, mens de i brillerne kan se ud af dronens kamera. En del af dem har brugt DJIs briller, da de er uovertrufne med hd-kvalitet og ekstremt lille leveringstid af live-billeder fra dronen til briller.

Men nu har DJI også bygget deres egen FPV-drone, hvilket gør FPV-oplevelsen mere tilgængelig for alle os andre med en en flyvetid på op mod 20 minutter per batteri.

Føles hjemmevant

- Det er altså en fed lyd.

Det er svært ikke at tænke sådan, når DJI FPV tændes med en mekanisk og meget futuristisk lyd.

Jeg er ikke nervøs for at flyve med den, da min tiltro og erfaring med DJIs droner er stor. Og så længe jeg holder den i normal-mode, opfører dronen sig som min egen DJI Mavic Pro.

DJI FPV har propeller med tre blade for at løfte den lidt tunge dronekrop fra jorden. Det gør også, at den larmer en del mere end DJIs mange små droner rettet mod almindelige forbrugere. Foto: Silas Bang

Det føles hjemmevant. Det gør det dog ikke helt, når brillerne også kommer på. Det har jeg ikke prøvet før, og droneloven kræver desuden nu, at jeg skal have en anden person ved siden af for at holde øje med dronen. Det er faktisk den største grund til, at jeg ikke lige efter min test har købt min egen DJI FPV. Dernæst kommer prisen på de godt 10.000 kroner.

For oplevelsen er ekstremt sjov. Og samtidig kan man skyde videoer i 4K med 60 billeder i sekundet og med en fart og præcision, som DJIs andre droner ikke kan levere.

Annonce

Smart panikknap

I sportsmode bliver dronen mere vild. Hopper fra jorden, flyver langt hurtigere og krænger mere rundt, men har stadig forbindelse til GPS, så den hele tiden holder sin placering og ikke fanges af vinden.

Det bliver endnu vildere, når jeg slår over på manuel mode. Der er ingen gps, kollisionssensorerne foran er slået fra, og dronen kan gøre lige, hvad du ønsker inklusiv loops og styrt direkte mod jorden. Det sætter mine droneevner på prøve, men heldigvis har DJI sat en panikknap på controlleren, som stopper dronen på ekstremt kort tid, så den bare svæver i luften. Og et tryk på "return til home" får dronen til at flyve tilbage til startstedet, hvor den lander med lysende lys under sig.

DJI har to forskellige controllere til at styre dronen med. Den normale og genkendelige fra de andre droner her til højre og så motion controller til venstre, som styrer dronen med håndens bevægelser. Foto: Silas Bang

DJI sælger også en alternativ controller kaldet motion controller, hvor dronen styres via håndens bevægelser. Det er virkelig sjovt, og lettere end jeg havde ventet.

Annonce

Ikke alt er perfekt

Visse ting kan dog forbedres til DJIs næste FPV. Dronen fylder meget og kan ikke klappes sammen. Det gør den besværlig at tage med. Dernæst savner jeg, at jeg kan placere min mobil på controlleren ligesom DJIs andre droner, så jeg også der kan se, hvad kameraet ser. På den måde ville jeg også kunne flyve den uden brillerne på.

DJIs første FPV-drone kan optage video i 4K med 60 billeder i sekundet. Den kan også tage stillfotos i 12 megapixel. Foto: Silas Bang

Og så er det lidt skørt, at batteriet til brillerne ikke sidder fast på brillerne, men forbindes med en ledning.

De ulemper, og det faktum at dronen ikke er optimal til stillfotos, gør, at jeg i stedet overvejer DJIs også nylancerede Air 2s, hvor der er kælet ekstra for kameraet.

Men jeg ved også, at jeg helt sikkert vil savne oplevelsen af at rase gennem luften med 97 kilometer i timen ombord på DJI FPV.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Nu må Spacemakers og håndboldkvinderne klare sig uden Odense-advokaten Jørn Bonnesen

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Fyn For abonnenter

Fynbus giver kontrollører bodycam: 'Fede luder - dine børn dør' - trusler er blevet en del af arbejdsdagen for Christina, der bare skal tjekke en busbillet

Kerteminde

Årets gode nyhed: Skatten sættes ned i 2022

Navne For abonnenter

Dødsfald: Nu kan Jørgen høre alle de vitser, Misse har samlet til ham - i Himlen

Assens

13-årig snittet i ryggen med foldekniv ved ungdomshus: - Vi skal have forebygget de her ting, så de ikke sker igen

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Assens For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Assens

Erhverv

Claudia fik en god idé, mens hun ammede sin søn: Har fordoblet salget i år og drømmer om sin egen hudplejeserie

Fyn

Udbredelse af farlig bakterie kortlagt på kommuneniveau: Fyn er hårdt ramt

Erhverv For abonnenter

Efter næsten 300 millioner: Fynsk erhvervsmand stopper som formand for stor robotvirksomhed

Kerteminde For abonnenter

Påkørte person på invalidscooter og stak af: Det fortrød han få øjeblikke senere

Navne For abonnenter

Dødsfald: Børnebørnene kunne fjerne rygsmerterne - ellers var Jan til OB, heavy metal og Barcelona

Annonce