Annonce
Digitalt

Test: Ny Roomba i7+ tømmer sig selv for skidt

Roomba i7+ er lidt af en sensation på markedet for robotstøvsugere, for nu er det endelig muligt at slippe for at skulle tømme støvsugeren løbende. Takket være den smarte ladestation, der tømmer støvsugeren efter hver støvsugning, er det kun cirka en gang om måneden, at man skal forholde sig til den lille robot. Pr-foto

Robotstøvsugeren er kommet for at blive, og selv de mindre gode af slagsen gør hverdagen nemmere. Når det kikser for robotstøvsugeren hjemme hos mig, skyldes det som regel en af to fejl: 1. Der er ikke ryddet nok op eller 2. Støvsugeren er fuld.

Sidstnævnte forsøger iRobot nu at løse med Roomba i7+, der selv tømmes for skidt og snavs efter hver støvsugning.

Annonce
Roomba i7+ støvsuger mindst lige så godt som foregående topmodel, 980, og det vil sige markedsførende. Den og appen har fået små, men mærkbare forbedringer, der gør hverdagen endnu lettere. Pr-foto

Støvsugeren støvsuges

Vi har tidligere testet Roomba 980, som er en af de bedste robotstøvsugere på markedet, og Roomba i7+ bygger videre på den forhenværende topmodels kvaliteter: god sugeevne, overlegen navigation og en velfungerende app. Den største nyhed for Roomba i7+ er den store ladestation, der følger med. Den rummer en skjult støvsugerpose, og når Roomba i7+ er færdig med dagens dont, kører den op ad rampen til ladestationen, og så bliver robotstøvsugeren støvsuget for skidt og snavs af ladestationen, der gemmer hele herligheden i den skjulte støvsugerpose. Smart!

Ladestationen kan rumme 30 støvsugninger, så det er med andre ord kun en gang om måneden, at man skal forholde sig til vedligehold af sin robotstøvsuger – og dét er altså en forbedring i forhold til de andre robotstøvsugere på markedet.

Lækker app

I det daglige støvsuger Roomba i7+ effektivt og grundigt. Den stopper, hvis der er en trappe eller afsats, den kan kravle over dørtrin på op til 2 cm, og den kommer godt ind i hjørnerne.

Den tilhørende app har fået nogle få, men mærkbare forbedringer. Du kan fortsat programmere din robotstøvsuger, eller sætte den i gang, når du er ude af huset, og få beskeder, når den har brug for hjælp.

Den tegner som 980’eren et kort over din bolig, så du kan se, hvor den har været og hvornår. Nu er det imidlertid også muligt at indtegne og navngive rum eller afdelinger i din bolig via appen, og planlægge, hvilke områder der skal rengøres hvornår. Det er en intuitiv og fin feature, der gør, at du fx kan frede børneværelset på de faste ture, hvis der er en høj Lego-frekvens på gulvet - eller sætte den til at tage en ekstra tur kun i køkkenet.

Ladestationen er diskret designet, men man kommer ikke udenom, at den fylder mere end de fleste ladestationer. Støvsugerposen er skjult indeni. Der følger to poser med støvsugeren, og nye koster ca. 60 kr. stykket. Pr-foto

God men for en pris

Alt i alt er Roomba i7+ en af de bedre robotstøvsugere på markedet - men det skulle da også bare mangle, når den står til en vejledende pris på hele 10.000 kr. (!)

Prisen vil nok skræmme en del, og dertil kommer støvsugerposer, der koster 180 kr. for tre stk. Til sammenligning er de tidligere topmodeller fra Roomba helt nede på omkring 3000 kr., og der er støvsugere på markedet - som fx Neato D7, der støvsuger mindst lige så godt for færre penge.

Er det afgørende at slippe for at tømme støvsugeren flere gange ugentligt, og er prisen ikke en faktor, så er Roomba i7+ værd at se nærmere på.

Pris og tilgængelighed: Roomba i7+ kan købes i butikker og online for ca. 9.999 kr.

Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce