Annonce
Digitalt

Test: Neato D7 er effektiv og ligetil

Neato D7 er en af de pænere robotstøvsugere, jeg har testet, og den er også uhyre effektiv, når den støvsuger. Pr-foto

Der er få robotstøvsugere, der har gjort så lidt væsen af sig som Neato D7 under denne test. Og det er ment på den mest positive måde muligt.

Neato D7 er hurtig at slutte til og starte op efter udpakning, den er vildt effektiv under støvsugning, og der er stort set aldrig nogen uforudsete problemer.

Robotstøvsugeren imponerer under test og placerer sig blandt de bedste på markedet netop nu.

Annonce
Det er let at tømme Netao D7, uden at man skal have for meget kontakt med snavset. Pr-foto

Smart map

Første gang Neato D7 bliver sluppet løs i testen, gør den et forbløffende godt stykke arbejde. Den kommer rundt i hele boligen på imponerende kort tid, og den tegner det mest nøjagtige smart map, jeg har oplevet hos en robotstøvsuger, undervejs - og smart map er altså det nye sort blandt robotstøvsugere.

Hvor man førhen har brugt magnetstriber eller laserstråler til at begrænse robotstøvsugerne fra at køre ind i ledninger mv., er de førende robotstøvsugere nu gået over til smart map. Robotten tegner en plantegning og dit hjem, og du kan efterfølgende både markere, hvor robotten ikke skal støvsuge, og hvor den skal støvsuge. Så det fx er muligt at frede børneværelsets lego-klodser eller give entreen en ekstra støvsugning, selvom du ikke er hjemme.

Og her er Neato D7 altså den bedste, jeg har testet. Den tegner hjemmet nøjagtigt ind, og den styrer uden om de zoner, der skal fredes – så den ikke hænger fast i legetøj, ledninger eller andet rod.

Blandt de bedste

Neato D7 er flot designet, og den er nem at tømme. Den kravler let ind over dørtrin på 2-3 cm, og den sidder meget sjældent fast. Der, hvor den virkelig excellerer, er på dens effektivitet. Den er simpelthen hurtigere end konkurrenterne til at dække det samme areal, og det skyldes formentlig det overlegne smart map. Robotstøvsugeren kan køre ca. to timer på en opladning på halvanden time, og den klarer ca. en kvm. i minuttet.

Appen er også blandt de bedste, jeg har testet. Den er meget brugervenlig – både når der skal sættes zoner ind på smart mappet, når der er servicebeskeder og rapporter efter endt støvsugning.

D7 er den første robotstøvsuger, jeg tester fra Neato, og den imponerer virkelig. Den er blandt de allerbedste på markedet lige nu, og i skrivende stund er den set til 5500 kr. på tilbud, og til den pris får du ikke bedre robotstøvsuger lige nu.

Pris og tilgængelighed: Neato D7 kan købes i fysiske butikker og online. Vejledende pris: 6999 kr. – set til 5500 kr.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce