Annonce
Digitalt

Videotest: Mavic Air 2 er DJI's stærkeste allround-drone til dato

Designet er måske lidt småkedeligt og genkendeligt, men indeni er den lille Mavic Air 2 sprængfyldt med funktioner og imponerende batteritid.

- Er du ikke bange for at sende den ud over vandet?

Det spørgsmål har jeg flere gange fået fra venner og bekendte, siden jeg begyndte at flyve med droner fra DJI. Ved den første lidt kluntede drone kaldet Phantom, var der helt sikkert en nervøsitet forbundet med at lade det dyre elektronik svæve over bølgerne. Og en kollegas drone endte da også i Vejle Fjord.

Men siden er DJI's droner kun blevet mere og mere stabile, og den seneste i rækken, DJI Mavic Air 2, er bestemt ingen undtagelse. Jeg sender den uden tøven i fuld fart langt ud over Horsens Fjord i strid modvind, hvor den flyver 100 meter op og knipser knivskarpe billeder i 48 megapixel og video i 4K stabiliseret af den tre-aksede gimbal.

Det er en fornøjelse - og imponerende, hvad 570 gram elektronik kan. Jeg var dog ærligt en smule skuffet, da jeg først så efterfølgeren til Mavic Air.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Genkendeligt design

Den oprindelige Mavic Air havde et ret futuristisk design, der slet ikke lignede min egen Mavic Pro, og kan stadig købes i en lang række forskellige farver. Den nye Mavic Air 2 sælges kun i grå og har stort set samme design som de andre droner: Mavic Pro 2, Mavic Zoom og Mavic Mini.

Jeg havde lidt sat næsen op efter et unikt og nyt design. Omvendt giver det også god mening, at DJI vil sikre en ensarthed i sin Mavic-linje. Og udseendet er trods alt heller ikke her det vigtigste.

Det indeni skuffer ikke. Mavic Air 2 er godt nok 140 gram tungere og større end sin forgænger, men det er langtfra en stor drone. Og nu kan den flyve hele 34 minutter pr. batteri i stedet for 21 minutter. I min test havde jeg pakken kaldet Fly More Combo med både ekstra propeller, en lækker taske og hele tre batterier. Det er godt halvanden times flyvning.

Med i den pakke er også ND-filtre til kameraet, som næsten er essentielt udstyr. "Solbriller" til objektivet er vigtige, når solen står højt. Og de placeres nemt på kameraet, som selvfølgelig også har fået et ordentligt løft.

Kameraet er på 48 megapixel og tager video i 4K ved 60 fps. Det er en klar opgradering i forhold til Mavic Air, men de bedste stillbilleder får man fortsat hos den langt dyrere Mavic Pro 2. Foto: Silas Bang
Annonce

Fra 12 til 48 megapixel

De bedste billeder er ifølge DJI fortsat i 12 megapixel, som det også er tilfældet i Mavic Air. Men i 2'eren kaldes den opløsning Smartphoto, da kameraets større sensor konverterer 48 megapixel til 12. Det sikrer bedre billeder i dårlig belysning og avancerede HDR-billeder med masser af dynamisk rækkevidde. Og hvis man ønsker alle 48 megapixel, kan man også vælge at få dem alle med i det endelige billede med fuld kontrol over ISO og lukketiden.

Blænden er låst på F2,8 og det er her, at den større og næsten 5000 kroner dyrere Mavic Pro 2 trækker fra med sit Hasselblad-objektiv med justérbar blænde. Billederne fra Mavic Air 2 vil dog til fulde gøre de fleste amatører, halvprofessionelle og nok også mange professionelle droneoperatører glade. Og hvis billederne ikke gør, så bør video-delen.

Kvaliteten er selvfølgelig 4K, men det er den første drone i Mavic-serien, der har 60 billeder i sekundet (fps) til endnu mere glidende video. Og ved HD i 1080 kan der optages i op til 240fps, som derefter kan omdannes til otte gange slowmotion.

Annonce

Hyperlapse i 8K

Der er som altid en lang række modes til at lade dronen flyve rundt om et objekt, følge dig med kameraet eller følge dig med dronen. Og med sensorer foran, bagpå og under samt en dybdesensor er det den indtil videre bedste drone fra DJI til at følge efter dig i for eksempel en skov uden at bremse op, når der er en gren i vejen. I stedet finder den som regel en vej udenom.

DJI Mavic Air 2 har også fået en spændende hyperlapse-mode til timelapses i 8K, hvor dronen langsomt bevæger sig imens. Jeg nåede desværre ikke at prøve funktionen meget, da det trods alt blæste for meget til at det gav mening i min testperiode. Men det kan give nogle imponerende videoer.

DJI Mavic Air 2 vejer 570 gram, men foldes sammen til en meget lille størrelse, der nemt kan tages med i rygsækken. Controlleren er dog lidt større end ved de andre droner i Mavic-serien. Foto: Silas Bang
Annonce

Mobilen på toppen

En af de største fordele ved Mavic Air 2 i forhold til de andre droner fra DJI er dog den nydesignede controller. Den er større, hvilket giver rækkevidde op til hele 10 kilometer. Men vigtigst er, at din smartphone - som bruges som skærm - monteres oven på controlleren i stedet for under. Det overraskede mig, hvor meget bedre det faktisk er. Og oveni har den en knap til at tænde et lys under dronen, som er meget brugbart ved natflyvning.

Samlet set er jeg ikke i tvivl om, at Mavic Air 2 er den klart bedste allround-drone fra DJI, og den jeg vil foreslå til de fleste, der både ønsker flotte billeder og video - og en drone de med ro i sindet kan sende ud over det nærmest fjord eller hav.

Designet ligner ikke forgængeren, men det samme krabbe-agtige design, som de andre droner i Mavic-serien fra DJI. Foto: Silas Bang
Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Middelfart For abonnenter

100 lokale i protestaktion mod grevens solcellepark: - Det er kommunens største naturområde

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Drama på Nordfyn: Venstrepolitiker anmelder tidligere borgmesterkandidat for vold under ophængning af plakater

Nyborg For abonnenter

Sygeplejerske fra Nyborg undrer sig over regeringens plan om nærhospital i hendes hjemby: - Det er helt malplaceret

Kerteminde

Tirsdagsmaden er populær på gammelt værthus: - Jeg har serveret boller i karry for nogle franskmænd

Faaborg-Midtfyn

Ny butik vil sælge tøj fra 30'erne: - Mit hjerte banker for vintage

Odense

Byråd er klar med millioner til mere demensvenlige plejehjem: Men der følger også en regning med til beboerne

Nyborg For abonnenter

En vækst på knap 70 procent på tre år: Loppetjansen vinder flere priser

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Debat

Absurd beslutning: Gamle Gaard skal bevares

Faaborg-Midtfyn

Er det valgets største bommert? Han efterlyser bedre skoler, men hans valgplakat skæmmes af stavefejl

Odense

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Kerteminde For abonnenter

Populært værtshus skal have nye forpagtere: - Jeg ville blive ked af det, hvis det blev til en kaffebar eller et te-hus

Erhverv For abonnenter

Fyns største entreprenør skifter ud igen: Har haft seks direktører på 11 år

Odense Håndbold For abonnenter

Althea Reinhardt var igen en mur - Odense Håndbold i vild præstation efter pausen i Nykøbing

Annonce