Annonce
Digitalt

Videotest af Huawei P40 Pro: Supertelefon svækket af Trumps handelskrig

Det er svært at sætte en finger på Huaweis nye flagskibstelefon, som gør nærmest alt rigtigt og bedre end de fleste. Men handelskrigen mellem USA og Kina er et enormt problem for P40 Pro. Se en test af kameraerne i videoen herover.

Huawei P40 Pro er på mange måder den Android-mobil, som vi anmeldere drømmer om.

En enorm OLED-skærm på næsten 6,6 tommer, der opdaterer i 90 hertz og buer en smule ned om alle fire sider. En materet bagside i fem valgfri farver, som ikke tiltrækker ret mange fingeraftryk.

Det gør fingeraftrykscanneren direkte i skærmen heldigvis, og den er hurtigere og mere præcis end i forgængeren P30 Pro. Og ved hjælp af selfie-kameraet i toppen på 32 megapixel med 4K video, stabilisering, autofokus og en dybdesensor ved siden af er der selvfølgelig både flotte selfies og oplåsning via ansigtsgenkendelse.

Den kinesiske flagskibsmobil tåler også støv og vand efter den høje standard IP68, er klar til ultrahurtig data via 5G og pladsen til apps, billeder og video på 128 eller 256 gigabyte kan udvides via et SD-kort i bunden.

Huawei P40 Pros processer kaldet Kirin 990 sørger desuden for en enormt hurtig mobil til både at browse, sociale medier og spil.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Imponerende kameraer

Huawei P40 holder strøm imponerende længe trods den store skærm, og da jeg nåede ned på 30 procent, tog det mig kun 20 minutter at hurtigoplade til 90, hvilket selvfølgelig også kan ske ledningsløst.

Og så er der jo kameraerne. Der var mine forventninger ikke små efter lovprisningen af P30 Pro og min tidligere test af Mate 20 Pro. Samtidig har det anerkendte DXO Mark givet mobilen topplaceringen for bedste kamera i en smartphone.

Jeg er da heller ikke blevet skuffet. Tværtimod. Det er uden tvivl det bedste kamera til billeder, jeg endnu har prøvet i en mobil. Eller rettere kameraer, for der er selvfølgelig flere kvalitetsstemplet af af kamera-virksomheden Leica.

Et primært kamera på 50 megapixel, en ultravidvinkel på 40 megapizel, et fem gange telefoto-kamera på 12 megapixel og også en dybdesensor.

Især hovedkameraet imponerer med langt mere realistiske farver end tidligere mobiler fra Huawei, hvor farve-knappen var skruet for højt op. Billederne er knivskarpe med flotte farver, kontrast og dynamisk rækkevidde. Og dybdesensoren gør sammen med hovedkameraets store sensor og funktionerne portrætfoto og blænderåbning det muligt at knipse billeder med den utydelige baggrund, som mange elsker fra rigtige kameraer.

Huawei P40 Pro imponerer igen, når det kommer til kameraerne. Der er på bagsiden et hovedkamera i vidvinkel, en ultravidvinkel, en fem gange zoom samt en blitz og en dybdesensor. Foto: Silas Bang
Annonce

Stabil og flot video

Når det er mørkt imponerer Huaweis kameraer også og ofte er det ikke engang nødvendigt at bruge nightmode for at få anstændige billeder i de sene timer. Og hele video-delen har også fået et enormt løft med imponerende stabilisering af 4K-video i 60 fps og ultraslow-motion. Ja, Samsung har 8K, men hvad skal man egentlig bruge det til?

Huawei P40 Pro når fortsat ikke mit mirrorless-kamera fra Fujifilm til hverken billeder eller video, men det kommer nærmere og nærmere ved hjælp af en masse software i efterbehandlingen. Nogle gange dog lidt rigeligt.

Og i sidste ende er det softwaren, der ødelægger i hvert fald en del af drømmen om den perfekte Android. Ikke softwaren til kameraerne eller selve styresystemet, der er bygget på Android 10 og fungerer rigtig fint. I stedet er det den manglende software, der er problemet.

Når jeg vil give mine ellers flotte billeder den sidste perfektion i Lightroom eller Snapseed og redigere min video i Adobe Rush eller Kinemaster. Og måske derefter spilde lidt tid på Facebook og Instagram, lige overføre nogle penge via MobilePay, tjekke seneste besked fra Sundhedsstyrelsen i min e-boks med Nemid og derefter finde vej hjem med Google Maps, før jeg slænger mig i sofaen med lidt HBO på den store mobilskærm.

Alle de apps er ikke i Huawei P40 Pros app-butik kaldet Huawei AppGalleri.

Den næsten 6,6 tommer store 90 Hz-skærm er rigtig flot , men opdateres dog knap så hurtigt som fx Samsung S20, der opdateres i 120 Hz. Foto: Silas Bang
Annonce

Ingen Google PlayStore

Det skyldes at den amerikanske præsident Donald Trump i handelskrigen med Kina har forbudt Google at levere software til kinesiske Huawei. Dermed er der ingen Google PlayStore på Huawei P40 Pro og alle de tusindvis af apps deri.

AppGalleri vokser hele tiden, og Huawei har fortalt mig, at der alene i Danmark er ansat otte udviklere til at hjælpe med at få danske apps ind i AppGallery. Huawei håber dog stadig at komme ind i folden igen hos Google, og hvis det ikke sker, vil AppGallery være ligeså god om nogle år - hævdes det.

Danske Bank har dog udtalt, at MobilePay næppe udvikles til en tredje app-butik, og spørgsmålet er, om de danske myndigheder vil lade Nem-id, e-boks osv. rykke ind hos Huawei, der er under beskydning for at have for tætte forbindelser til den kinesiske regering.

Huawei P40 Pro er en velbygget og flot mobil, hvor kameraerne dog som vanligt stikker en del ud. Det medfølgende cover kan dog sørge for, at mobilen ikke vipper ved brug på et bord. Her ses den ved Træskohage Fyr ved Vejle Fjord. Foto: Silas Bang
Annonce

Vil forbrugerne lege med?

I mellemtiden kan en del apps som Facebook, Instagram og Google Maps tilgås via browseren og en del kan hentes fra tredjeparts appstores. Til at finde dem kan app'en MoreApps anbefales i AppGallery.

Det fungerer helt udmærket for mange apps, men langt fra alle dem, jeg normalt benytter. Og jeg tvivler på, at den almindelige forbruger gider det ekstra bøvl.

Hos ligeledes kinesiske OnePlus, der netop har lanceret deres lidt dyrere flagskibsmobil 8 Pro, er der ikke den slags problemer. Handelskrigen er derfor et hårdt slag for Huawei og P40 pro på især de vestlige breddegradder.

Hvis man kan se bort fra det, er Huawei P40 Pro dog nærved perfektion for en mobil her i april 2020.

Især hovedkameraet på 50 megapixels er imponerende godt. Ultravidvinklen er også rar at have, men kunne godt have været endnu bredere. Foto: Silas Bang
Annonce
Tre Spor Nu For abonnenter

Lille rasteplads lukker: Slut med at strække benene mellem Kildebjerg og Lillebælt

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Odense For abonnenter

Krambodens kælder er et mytisk slaraffenland: - Hver eneste genstand fortæller sin egen unikke historie

Assens

Winie går Halloween-amok med skeletter, hekse, edderkopper og græskar: - Jeg er nok lidt barnlig...

Navne For abonnenter

En af Stjernens landsholdsspillere er død

Nyborg

Se alle billederne: Stjerner indtager fynsk gods til filmoptagelse

Erhverv For abonnenter

Ikonisk møbelfabrik "vender hjem" til Odense: - Det har altid været et ønske at åbne butik her

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Odense Bulldogs

Herlev fik bank på den fynske is - Odense Bulldogs tilbage på sporet

Erhverv

Tre kammerater havde drøm om at åbne spisested: Nu har to af dem forladt restauranten

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Kerteminde

Familie vågnede under indbrud: Her er politiets signalement af indbrudstyven

Odense For abonnenter

- Skal jeg stikke dit øje ud? Fire mænd tiltalt for at bortføre, tæve og true offer for gæld

Sport

Viktor Axelsen landet i hjembyen Odense - nu går den vilde jagt på den første Denmark Open-titel

Annonce