Annonce
Kerteminde

Test: Her får du Nordøstfyns bedste flæskestegssandwich

Der er stor glæde i at bide til bolle. Foto: Janus Fabricius Nielsen
En rundtur til Kertemindes grillbarer og burgercaféer afslørede, hvem der laver den bedste flæskestegssandwich i kommunen.

Alle de fire steder serverede en spiselig flæskestegssandwich. Desuden var servicen den samme alle steder, hvor man bliver mødt med masser af smil og hjertevarme.

Kvaliteten af flæskestegssandwichene svinger derimod, og der er nogen, der gør mere ud af det end andre her i Kerteminde Kommune.

Avisen gik på jagt efter den bedste flæskestegssandwich med stor entusiasme. For hvem elsker ikke en dejlig saftig en af slagsen med sprød svær, en masse mayonnaise og smagfuld hjemmelavet rødkål og syltede agurker.

Annonce

1. Hos Michael - 5 ud af 6 flæskeskiver - Pris: 65 kroner

Hos Michael serverer en solid flæskestegssandwich. Foto: Janus Fabricius Nielsen

I Langeskovcenteret finder man Hos Michael. Det kan ikke betegnes som en grillbar. Her er vi ovre i en restaurant eller café.

Alt tegner perfekt ved første øjekast. Ribbenstegen vælter ud af den, og bollen ser dejlig ud. Desuden er der pyntet med icebergsalat i bunden. Det tilføjer ikke retten noget, men flot ser det ud.

Tænderne sættes i, og det volder ingen skade, for kødet er meget mørt. Skiverne er tykke, og det gør absolut ingenting, når kødet er så saftigt.

Det er ærgerligt, at sværen er blød. Man ønsker det bedste for sværen, når kødet er så godt, men den er slatten.

Rødkålen og de syltede agurker er lige til den søde side for mit vedkommende. Jeg foretrækker mere syre, end dem man får fra glas.

Der var rigeligt med mayonnaise på begge indersider af bollen. Det er et plus i min bog.

2. Café Fodkold - 3 ud af 6 flæskeskiver - Pris: 40 kroner

Pølsevognen Café Fodkold er meget billig. Måske også for billig. Foto: Janus Fabricius Nielsen

Jeg har kigget på det gode tilbud flere gange, når jeg er gået forbi vognen på Torvet i Kerteminde, men ikke taget imod det - før nu. 40 kroner for en flæskestegssandwich, det er altså en god pris, og den billigste af de fire steder.

Kødet er svinekam, tror jeg - ikke ribbensteg. Jeg er af den holdning, at ribbensteg hører sig til i denne type sandwich, og svinekammen er da også noget mere tør end de andre steder. Det er svært for en svinekam at leve op til ribbenstegen, og det bliver ikke bedre af en tur på varmeren.

Rødkålen og agurkesalaten er igen lidt for sød til min smag, men det er op til den enkelte at bedømme, hvad man er til.

Alt i alt, så er det forventeligt, at en pølsevogn ikke udleverer stor kunst, og det er helt fint. Et enkelt råd kunne være at bytte kødet ud med ribbensteg - så kunne man sætte prisen lidt op.

3. Route 165 - 2 ud af 6 flæskeskiver - Pris: 55 kroner

Route 165 skal ikke friturestege deres kød. Foto: Janus Fabricius Nielsen

I Munkebo finder man burgerbaren Route 165, som ligger lige ud til Munkebovej.

Denne flæskesstegssandwich er ikke den store oplevelse. Kødet er friturestegt, og det ligner en sandwich fyldt med stegt flæsk.

Det tager fokus, når man har svært ved at bide kødet over og kommer til at rive hele skiver med ud ved hver bid. Jeg endte med at pille det ud og spise bollen uden kød - en ting, jeg aldrig troede jeg skulle gøre.

Faktisk er fundamentet der. Bollen er fin, mayonnaisen er der ikke sparet på, og rødkål og agurk er okay. Kødet er ikke meget værd efter en tur i frituren.

4. Marslev Grill-Café - 6 ud af 6 flæskeskiver - Pris: 62 kroner

Testvinder! Foto: Janus Fabricius Nielsen

Jeg kommer ind på Marslev Grill-Café, og manden bag disken pisker rundt for at lave agurkesalat og ordne ingredienserne. Godt tegn.

Den her ribbenstegssandwich er testvinderen. Kødet er mørt, friskstegt og i tykke skiver. Sværen er mildest talt sprød og eksploderer, når man bider den over.

Alt sammen komplimenteret af agurkesalaten, som har den syre, jeg efterspurgte ved de forgangne tre. Man kan smage, at den er hjemmelavet, og jeg kunne spise den rent uden problemer.

Bollen er det eneste lille minus. Det er en regulær burgerbolle, som ikke giver så meget. Bytter man bollen ud med den fra Hos Michael, har man den perfekte flæskestegssandwich.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce