Annonce
Livsstil

Test: Handy støvsuger fra Bosch har overraskende meget sugeevne

Bosch Unlimited er let at tømme, ligesom det er let at skifte det medfølgende udstyr. Alt klikkes af og på, og det gør også, at Bosch Unlimited fylder minimalt under opbevaring - hvilket er et plus, da den primært henvender sig til små og mellemstore boliger. Pr-foto
Annonce

Unlimited er navnet på en handy lille støvsuger fra Bosch, der suger overraskende godt og faktisk kun har én eneste svaghed: prisen.

Lad os begynde med det positive, for det er der mest af. Den lille støvsuger er flot at se på og bliver ikke beskidt, trods det hvide ydre. Den vejer 3,5 kg, hvilket er mere end flere konkurrenter i klassen, men ikke så meget, at det er et problem. Den er nem at navigere med, nem at tømme og fylder ikke det store.

Unlimited er god at komme rundt med, da den er uden ledning og nem at styre, og den kommer ind under sofaen og reolerne. Den er også testet i bilen, hvor det er noget lettere at støvsuge med Unlimited, end med en støvsuger med ledning. Pr-foto
Annonce

Lille og handy

Unlimited er virkelig handy. Både i den forstand, at den er let at komme rundt med qua den manglende ledning og nemme styring, og også i opbevaringsøjemed. Det er nemlig så legende let at klikke rør, hoveder og selve støvsugeren til og fra hinanden, at Unlimited kan fylde minimalt ved opbevaring, når den er skilt ad.

Der er desuden et smart ophæng med, så den er lige til at hænge på væggen. Det er virkelig gennemtænkt og et plus, da opbevaring af støvsuger kan være noget bøvl, især i små hjem, som Bosch Unlimited er oplagt til.

Unlimited praler med "unlimited power!", og den største begrænsning i forhold til husets størrelse er mængden af skidt, den kan rumme. Heldigvis er den uhyre let at tømme, så det kan altså lade sig gøre med et større areal, hvis man bare tømmer undervejs.

Annonce

God sugeevne

Jeg har ad flere omgange haft små, ledningsfrie støvsugere, for det er dejligt nemt at kunne støvsugere efter børn og kæledyr i hverdagen på den måde - i teorien. I praksis har den type støvsugere ofte vist sig ikke at have nok sugeevne, og så skulle en "rigtig" støvsuger - altså med ledning - alligevel i spil.

Da jeg tændte Unlimited første gang, var jeg overbevist om, at det samme ville være tilfældet, for den er meget støjsvag. Men den suger altså overraskende godt, og aktiverer man turbo-knappen, suger den endnu bedre.

I testperioden har der ikke været brug for den almindelige støvsuger en eneste gang, og at Unlimited så ovenikøbet er god til sofaen og bilen, fordi den er handy, er bare et plus.

Annonce

Løb aldrig tør

Unlimited bruger Bosch Power for ALL-systemet. Det vil sige, at det kører på et 18-volts batteri, som kan lades op og køre i cirka en time. Der følger to med støvsugeren, og for de fleste vil det betyde, at du aldrig mangler strøm. Det vil også sige, at hvis du i forvejen bruger haveredskaber eller andre powertools fra Bosch, kan batterierne bruges på tværs.

Bosch Unlimited overrasker positivt, da den faktisk kan erstatte en konventionel støvsuger - selvfølgelig afhængigt af husets størrelse.

Prisen er eneste kritikpunkt, da den var 3500 kroner ved testens begyndelse. I forbindelse med januarudsalg er prisen dog faldet til små 3000 kroner - afhængig af hvor meget udstyr der følger med.

Pris og tilgængelighed: Bosch Unlimited kan købes i butikker og på nettet til 2999 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce