Annonce
Digitalt

Test: Dyson V11 klipper ledningen over

Dyson V11 er en af de bedste ledningsfrie støvsugere på markedet netop nu, men den koster også derefter. Pr-foto

Dyson har så stor tiltro til de ledningsfri støvsugere, at firmaet helt er stoppet med at producere støvsugere med ledning.

Der kommer flere og flere ledningsfri støvsugere på markedet, og vi har tidligere testet Bosch Unlimited, der også er ledningsfri, og imponerende med sin sugeevne, pladsbesparelse og batteritid.

Nu er Dyson V11 landet, og den gør sit for at underbygge påstanden om, at ledningen kan klippes over; fremtiden er trådløs.

Annonce
Dyson V11 kommer med en række børstehoveder, der er lette at klikke af og på, samt en ladestation. Den er handy, suger godt og er let at tømme. Pr-foto

Fra fremtiden

Dyson V11 ligner noget fra en sci-fi film; en lilla bazooka, der giver lyd- og ryste-feedback, når den er i brug. Den feedback underbygges af det lækre lcd-display, der viser, hvor meget strøm, der er tilbage – i farve med opdatering i real-tid.

Støvsugeren har tre programmer: eco, almindelig og boost. Eco giver ca. en times støvsugning, almindelig omkring 40 minutter og boost 5-10 minutter. Det er ikke meget – ikke engang på eco - men Dysons ambition er, at vores støvsugervaner skal ændre sig. Når støvsugeren er ledningsfri og let at opbevare, vil den være lige ved hånden. Vi skal støvsuge, hver gang der er behov for det, altså oftere end de fleste gør i dag - men til gengæld i kortere tid ad gangen.

Klip ledningen

I testperioden er Dyson V11 brugt som tiltænkt; det vil sige dagligt og ikke en-to gange om ugen til hele huset. Og så er batteritiden ikke et problem. Men hvis batteritiden er et problem, så er det svært at gøre noget ved. Batteriet er nemlig indbygget og ikke sådan lige at skifte ud.

Sugeevnen i Dyson V11 er formidabel. Den klarer det meste på eco og almindeligt program, men når noget er ekstra genstridigt, så gør boost kål på det. I et hjem med to katte har støvsugeren gjort underværker, særligt i sofaen, og det har aldrig været nemmere at støvsuge bilen. Den larmer ikke voldsomt, undtaget på boost, og den støver mindre end andre støvsugere – et erklæret mål fra Dyson. Prikken over i’et er, at den er uhyre let at tømme, helt uden kontakt med skidtet.

Dejlig men dyr

Dyson V11 kommer med alle tænkelige hoveder og børster, der let klikkes af og på, samt en ladestation til væggen. Den kan til fulde erstatte behovet for en ”almindelig” støvsuger, altså med ledning, og selvom det måske er en stramning at skrive, at støvsugningen bliver en fornøjelse, så er Dyson V11 i hvert fald en fornøjelse i forhold til mange andre støvsugere.

Den er handy, suger godt og er nem at komme rundt med. Det eneste minus, når V11 er i brug, er, at man skal holde knappen inde for at støvsuge. Selvom ambitionen er hyppigere men kortere støvsugning, så bliver man træt i håndleddet af at holde knappen inde.

Prisen er dog den største ridse i lakken. Dyson V11 koster ca. 5000 kr., og selvom den muligvis er den bedste ledningsfri støvsuger lige nu, så er der altså flere andre gode ledningsfri støvsugere til et par tusinde mindre på markedet.

Pris og tilgængelighed: Dyson V11 kan købes på nettet og i fysiske butikker for 4990 kr.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce