Annonce
Digitalt

Test: Dyson V11 klipper ledningen over

Dyson V11 er en af de bedste ledningsfrie støvsugere på markedet netop nu, men den koster også derefter. Pr-foto

Dyson har så stor tiltro til de ledningsfri støvsugere, at firmaet helt er stoppet med at producere støvsugere med ledning.

Der kommer flere og flere ledningsfri støvsugere på markedet, og vi har tidligere testet Bosch Unlimited, der også er ledningsfri, og imponerende med sin sugeevne, pladsbesparelse og batteritid.

Nu er Dyson V11 landet, og den gør sit for at underbygge påstanden om, at ledningen kan klippes over; fremtiden er trådløs.

Annonce
Dyson V11 kommer med en række børstehoveder, der er lette at klikke af og på, samt en ladestation. Den er handy, suger godt og er let at tømme. Pr-foto

Fra fremtiden

Dyson V11 ligner noget fra en sci-fi film; en lilla bazooka, der giver lyd- og ryste-feedback, når den er i brug. Den feedback underbygges af det lækre lcd-display, der viser, hvor meget strøm, der er tilbage – i farve med opdatering i real-tid.

Støvsugeren har tre programmer: eco, almindelig og boost. Eco giver ca. en times støvsugning, almindelig omkring 40 minutter og boost 5-10 minutter. Det er ikke meget – ikke engang på eco - men Dysons ambition er, at vores støvsugervaner skal ændre sig. Når støvsugeren er ledningsfri og let at opbevare, vil den være lige ved hånden. Vi skal støvsuge, hver gang der er behov for det, altså oftere end de fleste gør i dag - men til gengæld i kortere tid ad gangen.

Klip ledningen

I testperioden er Dyson V11 brugt som tiltænkt; det vil sige dagligt og ikke en-to gange om ugen til hele huset. Og så er batteritiden ikke et problem. Men hvis batteritiden er et problem, så er det svært at gøre noget ved. Batteriet er nemlig indbygget og ikke sådan lige at skifte ud.

Sugeevnen i Dyson V11 er formidabel. Den klarer det meste på eco og almindeligt program, men når noget er ekstra genstridigt, så gør boost kål på det. I et hjem med to katte har støvsugeren gjort underværker, særligt i sofaen, og det har aldrig været nemmere at støvsuge bilen. Den larmer ikke voldsomt, undtaget på boost, og den støver mindre end andre støvsugere – et erklæret mål fra Dyson. Prikken over i’et er, at den er uhyre let at tømme, helt uden kontakt med skidtet.

Dejlig men dyr

Dyson V11 kommer med alle tænkelige hoveder og børster, der let klikkes af og på, samt en ladestation til væggen. Den kan til fulde erstatte behovet for en ”almindelig” støvsuger, altså med ledning, og selvom det måske er en stramning at skrive, at støvsugningen bliver en fornøjelse, så er Dyson V11 i hvert fald en fornøjelse i forhold til mange andre støvsugere.

Den er handy, suger godt og er nem at komme rundt med. Det eneste minus, når V11 er i brug, er, at man skal holde knappen inde for at støvsuge. Selvom ambitionen er hyppigere men kortere støvsugning, så bliver man træt i håndleddet af at holde knappen inde.

Prisen er dog den største ridse i lakken. Dyson V11 koster ca. 5000 kr., og selvom den muligvis er den bedste ledningsfri støvsuger lige nu, så er der altså flere andre gode ledningsfri støvsugere til et par tusinde mindre på markedet.

Pris og tilgængelighed: Dyson V11 kan købes på nettet og i fysiske butikker for 4990 kr.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce