Annonce
Digitalt

Test af DJIs Air 2s: Flyver, optager og redigerer din video med ét tryk

DJI Air 2s kan flyve op til 12 kilometer væk og stadig sende HD-kvalitet tilbage til føreren. Man skal dog altid kunne se sin drone ved flyvninger i de fleste lande inklusiv Danmark. Foto: Silas Bang
Automatikken har fået endnu et hak op med DJIs efterfølger til Air 2. Det vigtiste er dog sensorstørrelsen på kameraet.

Det er på samme tid imponerende og også lidt skræmmende, hvordan flyvende droner både kan styre ekstremt sikkert gennem luften - og endda flyve helt uden styring.

Det gælder ikke mindst den seneste drone fra verdens førende tech-virksomhed inden for droner, kinesiske DJI.

DJI Air 2 nåede kun at være i handlen godt ét år, før Air 2s blev lanceret i april måned i år. Siden da har vi testet den og ikke mindst den fuldautomatiske funktion kaldet Mastershots.

Annonce

Dronen klarer det hele

Et klik på den funktion, og dronen flyver helt af sig selv en række præ-programmerede flyvninger; hurtigt væk fra dig, rundt om dig, ned mod dig oppe fra osv. Det hele klipper den derefter sammen til en video med musik som denne video optaget ved Træskohage Fyr ved Vejle Fjord:

Man kan selv vælge mellem en række forskellige sange, hvorefter videoen omredigeres for at passe dertil.

Det er ret imponerende og perfekt til sociale medier. Det er klart, at de fleste professionnelle drone-operatører nok foretrækker at producere deres egen film fra bunden. Men denne drone er især rettet mod den almindelige forbruger med høje krav.

Annonce

Sensor på én tommer

Det betyder dog ikke, at DJI Air2s ikke er god nok til professionnelle, for kameraet har fået en stor opgradering i forhold til forgængeren. Der er nu en sensor på én tommer, hvilket tidligere kun var at finde på DJIs pro-serie.

Kameraet har fået en stor opgradering med den større sensor, der lader mere lys komme ind. Ved skarpt lys kan der sættes ND-filtre på kameraet. De medfølger dog kun i "fly more combo"-pakken. Foto: Silas Bang

Den større sensor gør en stor forskel i især dårlig belysning, hvor det også er en stor fordel med en lukketid på op til otte sekunder.

Kameraet tager desuden ekstremt flotte billeder fuld af farver i 20 megapixel og video i op til 5,4K med 30 billeder i sekundet eller 4K med 60 billeder i sekundet.

Billede af molen ved Pøt Strandby taget med  DJI Air 2S. Foto: Silas Bang
Billede ved Rosenvold Havn taget med DJI Air 2S. Foto: Silas Bang

Det er dog en nedgradering i forhold til forgængeren Air 2, der skyder billeder i 48 megapixel og video i 8K. Men jeg vil til en hver tid vælge den større sensor, da jeg ikke behøver billeder og video i den størrelse. Hvem har overhovedet en 8K-skærm?

Annonce

Ny pro på vej

Derudover er DJI Air2s legende let at flyve, så længe det ikke blæser alt for meget.

Den er samtidig tæt på lydløs, når den hænger stille 30 meter oppe i luften. Og så har den udover sensorer foran, bag og under også fået sensorer oven på, så den ikke flyver ind i fx grene over den.

Desværre er der ikke sensorer på siden. Der må vi nok vente til DJI lancerer deres tredje generation af Mavic Pro, der ventes senere i år.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Den kommende drone er også den største grund til at vente, hvis man vil have det bedste af de sammenklappelige droner fra DJI. For pt. er det DJI Air 2s, men spørgsmålet er, hvad Mavic Pro 3 kan oveni?

Personligt kunne jeg ikke vente og har efter testen investeret i min egen Air 2S i udgaven med tre batterier, ekstra propeller, taske og ND-filtre. Pris: godt 10.000 kroner. Det er rigtig mange penge, men det er også imponerende - omend næsten skræmmende god - elektronik.

Batteriet i DJI Air 2S kan klare op til 31 minutters flyvning. Forvent dog nærmere 25 minutter, og det er værd at overveje at investere i et eller to batterier ekstra. Foto: Silas Bang


Annonce

Mest læste

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Erhverv For abonnenter

Se ind i Assens' nye restaurant inden den åbner: Vi kommer til at lave mad, som folk vil køre efter

Odense Bulldogs

Efter en rædselsfuld start: Bulldogs genopstod som Fugl Føniks

Odense

Jem og Fix åbner endnu en butik i Odense: - Den bliver større og mere luftig, end kunderne er vant til

Odense Håndbold

Odense Håndbold tilbage på sejrssporet - Champions League kamp blev en målrig affære

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Odense Bulldogs For abonnenter

Bulldogs i hård kamp: Navne med varme numser, toppost og din stemme

Odense

Cecilia droppede fuldtidsjobbet for at blive selvstændig: Nu broderer hun med mormors gamle sytråd

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Navne For abonnenter

Har hjulpet over 1000 mennesker til selvmord: Kontroversiel læge har dødelig dosis klar til sig selv og hustruen

OB

OB-træner kender ikke til retfærdighed - nu skal defensive udfordringer løses

Annonce