Annonce
Livsstil

Test: De dyre hækkeklippere er ikke altid de bedste

Haven hele året

Selv om det er for tidligt at klippe hæk, er der ikke noget i vejen for at se sig om efter en god hækkeklipper. Forbrugerbladet Tænk hjælper lidt på vej.

I det seneste nummer af bladet er 12 elektriske klippere til 230 Volt og en akkumaskine med batteri blevet testet. To af maskinerne dumper helt og anbefales derfor ikke.

Annonce

Makita UH 5540 til 2180 kr.

Dyreste maskine er Makita UH 5540. Den koster den nette sum af 2180 kr. Blandt de dyreste maskiner kåres den som vinder af testen med en samlet bedømmelse "god" på en skala der rummer "meget god", "god", "middel", "under middel" og "dårlig".

Tænk har vurderet de 13 maskiners funktion, brugervenlighed, støj, sikkerhed, praktisk test, holdbarhed og brugervejledning. I den praktiske test klippede to erfarne testere uafhængigt af hinanden en bøgehæk på 15 kvadratmeter. Hækken blev klippet i hele hækkens højde.

Herefter blev tidsforbrug, kvalitet og kræfter vurderet. I den praktiske test opnåede Makita topkarakteren "meget god".

Også for holdbarhed blev der givet topkarakter til Makita. Eneste lille minus var larmen, hvor maskinen måtte nøjes med karakteren "middel".

Annonce

Black & Decker GT 535 til 849 kr.- 997,75 kr.

Selv om Makita blev testvinder, kårer Tænk testens nummer to, Black & Decker, som et godt køb. Det skyldes ikke mindst en stor prisforskel mellem den og andre noget dyrere og ofte ringere maskiner. Black & Deckers maskine koster under det halve af vindermaskinen, nemlig 849 kr., og opnår alligevel topkarakter for holdbarhed. I forhold til den dyre Makita adskiller Black &Decker sig ved at larme mere, og i den praktiske test må den nøjes med bedømmelsen "god".

Annonce

Bosch AHS 480-24T til 999,95 kr.-1199 kr.

Bosch AHS 480-24T til 999 kr. indtager tredjepladsen. Overraskende er, at dyre maskiner som Metabo HS 8655 Quick til 2100 kr. må nøjes med en syvendeplads, og Gardena THS400 til 1299 kr. ryger helt ned som nr.11.

Annonce

Bundskraberne

Bundskraberne er Black & Decker GT110 til 492 kr. og Alko HE 500-56-S til 799 kr. De placerer sig som henholdsvis nummer 12 og 13, altså næstsidst og sidst og får begge karakteren "under middel".

Ud over de nævnte mærker deltog Flymo, Viking, Jonsered og Brill i testen. Maskinen med batteri var en Bosch AHS 52 ACCU. Den opnåede en 10. plads.

Tænk giver følgende tip til pasning af din hækkeklipper:

Rens sværdet jævnligt i en tyk blanding af brun sæbe og vand. Fyld sværdets skede op, og sæt klingen ned i den. Start maskinen i cirka et halvt minut. Så kan du bruge den igen i omkring en halv time.

Tør klingen grundigt af, når du er færdig med at arbejde. Smør klingen grundigt, før du lægger maskinen væk for sæsonen. Brug eksempelvis WD-40 på spraydåse til at smøre med.

Skift kul, hvis maskinens kraft bliver svagere. Hækkeklippere leveres normalt med et sæt ekstra kul, som bør skiftes hvert tredje eller fjerde år.

Få slebet klingen mindst hvert andet år. Afmonter klingen, og send den til et sliberi. Prisen er cirka tre kroner per centimeter. For et sværd på 50 cm betaler du altså 150 kroner.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce