Annonce
Odense

Mangel på testudstyr: Tre helt nye podningsklinikker lukket ned

En ny facilitet til test af sundhedspersonale bliver nu lukket ned på grund af mangel på testudstyr.
Der var netop starter op for coranatest af personale af sundhedspersonale i regionen, kommuner og almen praksis. Det er nu lukket ned igen.

Artiklen er opdateret lørdag formiddag efter udmeldning fra Region Syddanmark.

Indsatsen for at inddæmme og bekæmpe coronavirus i det danske samfund ændrer sig hele tiden.

Gennem de seneste dage i uge har der været arbejdet med at etablere tre klinikker rundt om på Fyn, hvor sundhedspersonale med kritiske funktioner på sygehusene, i lægepraksis og i den kommunale ældrepleje kunne blive testet for coronavirus.

Et af disse anlæg er blevet oprettet ved OUH og skulle efter planen være i fuld funktion fra mandag den 16. marts. Den funktionen bliver nu lukket midlertidigt.

Det meddeler Region Syddanmark i en pressemeddelelse lørdag formiddag.

Lasse Lauridsen fra Fyns Service Udlejning var fredag ved at etablere de fem driv-in klinikker ved OUH. De er nu lukket ned igen på grund af mangel på testudstyr. Foto: Michael Bager
Annonce

Smitte skal holdes udenfor

På grund af mangel på reagenser til test for coronavirus at der nu er indført et midlertidigt stop for at teste personale for sygdommen. Stoppet omfatter sundhedspersonale og andet kritisk personale i Region Syddanmark, kommuner og almen praksis i regionen.

Det er indført for at sikre tilstrækkeligt testkapacitet til at kunne undersøge patienter indlagt til undersøgelse for coronavirus, oplyser regionen.

I perioden vil der fortsat kunne foretages test på syge borgere, der bor på plejehjem – efter aftale med egen læge.

Reagenser er en mangelvare i hele landet, fordi leverancen fra Roche Diagnostics A/S, som ellers var stillet i udsigt, ikke kommer.

Der arbejdes på højtryk for at sikre nye leverancer til landet snarest muligt, oplyser regionen

Det midlertidige stop for coronatest af personale, betyder, at alle ansatte skal følge samme retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen:

Ansatte, der har symptomer på eller mistanke om coronavirus skal blive hjemme

Ansatte kan efter 48 timers symptomfrihed møde på arbejde igen

Fredag kunne sundhedsmedarbejdere i kritiske funktioner blive testet for coronavirus uden at være alvorligt syge. Det kan de nu ikke længere. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Kamerahold ville ikke hilse på OL-chefen fra Tommerup: Mere end et år senere gennemføres OL 'stensikkert'

Annonce