Annonce
Digitalt

Test af Jabra Elite 75T: Danske øretelefoner slår Airpods – og mange andre

Jabra Elite 75T er danskproducerede i København, og lige som forløberen, 65T, markerer de sig som nogle af de allerbedste true wireless øretelefoner til prisen. Pr-foto
Jabra Elite 75T overgår de hæderkronede 65T med bedre lyd, samme gode funktionaliteter og et nær perfekt fit

Da Jabra Elite Active 65T blev lanceret i begyndelsen af 2018, var markedet for true wireless ikke helt så oversvømmet, som det er i dag. Dengang udmærkede de danske øretelefoner sig ved et væld af funktionaliteter og en skarp pris, der i min optik gjorde dem til markedsførende til prisen – og langt bedre end plastikdutterne fra Apple.

Nu skriver vi 2020, og markedet bugner med true wireless øretelefoner – og der er endda rigtig mange gode at vælge imellem, også til prisen. Vi ser her nærmere på, hvordan danske Jabra klarer sig i den stigende konkurrence.

Annonce

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Boom

Jeg bruger primært øretelefoner, når jeg er på farten eller kontoret, og de skal derfor have god lyd, være robuste, sidde godt, have et fornuftigt batteri og have en god mikrofon. I den rækkefølge.

Lad os begynde med det første. Jabra Elite 75T har oppet sig mærkbart på lyden. Der er en meget klar lyd, som gør sig bemærket med kontrasten af den kæmpemæssige bas. Ja, bassen er selvfølgelig mikroskopisk, når den skal kunne være i dit øre, men den lyder ikke sådan.

Da jeg første gang lyttede til 75T var jeg sikker på, at jeg måtte have en bas-tung indstilling aktiv på min equaliser, men nej, der er bare smæk på. Jeg bruger ofte standardindstillingerne på øretelefoner, men her fandt jeg den rigtige for mig i den medfølgende app, ”smooth”, som giver lidt bedre balance og finder mellemtonerne frem.

Appen er let at bruge og har et væld af funktioner indbygget – blandt andet at du kan finde dine 75T, hvis de er blevet væk og fintune henholdsvis equaliser og hvor meget lyd, der skal lukkes ind, hvis du bruger hear through. Leg lidt med appen, og du finder den rigtige lyd.

Fit og funktioner

Jabra Elite 75T har fikset den største svaghed ved forgængerne; de sidder virkelig godt. Jeg var indledningsvist meget begejstret for 65T, men over længere tids brug, blev jeg træt af, at de fyldte for meget både i og uden for mine ører. Det problem løser Jabra Elite 75T, der er 20 pct. mindre, lettere og sidder noget nær perfekt i mine ører.

75T er sved og vandafvisende, så de kan bruges til træning og i regnvejr (IP55), og så er batteritiden 7,5 timer på øretelefonerne og 28 timer i alt, når man medregner batteriet i opbevaringsæsken. Sidstnævnte er meget kompakt og diskret i sort plast.

Jabra har prioriteret opkaldskvalitet, og alle jeg har talt med, roser lyden i Elite 75T, når jeg har brugt dem til opkald.

Jabra Elite 75T sidder rigtig godt, og dermed løser de den største svaghed ved 65T. De er pæne og neutrale og se på, men de er alt andet en neturale at lytte til. Bassen er nemlig overraskende kraftig, og samlet ser er 75T en fornøjelse at lytte til. Pr-foto

Naturligt valg

Jabra Elite 75T lyder godt, sidder godt, har de fornødne funktioner – og lidt til – og appens mulighed for at tilpasse lyden og finde forlagte øretelefoner trækker op.

75T styres med én knap på hver øretelefon. Her kan du vælge start/stop/tag imod opkald, aktivere stemmestyring (Siri, Google og Alexa), vælge næste/forrige nummer og skrue op og ned for lyden. Det lyder af meget, ikke? Det er det også, og det kræver lidt tilvænning. Hvis jeg kunne ønske mig én forbedring ved 75T, ville det være at programmere knapperne – men knapper fungerer stadig bedre end hos de trykfølsomme øretelefoner, der også er på markedet.

Jabra Elite 75T er nogle af markedets bedste øretelefoner til prisen og et helt naturligt valg, hvis du vil have nogle øretelefoner, der kan bruges på farten, til træning og til opkald. De slår let Airpods i lyd, funktionalitet og design, men opkaldskvaliteten er stadig bedre i Airpods. Nærmeste konkurrent til prisen er Jaybird Vista, der stadig er i spil, hvis det primært er træning, øretelefonerne er til.

Pris og tilgængelighed: Jabra Elite 75T kan købes online og i butikker, vejledende pris er 1.499 kr.

Den medfølgende æske giver en samlet batteritid på 28 timer, der er nemlig 7,5 timer på øretelefonerne selv. Æsken er lige som øretelefonerne kompakt og minimalistisk designet. Pr-foto

Se seneste priser her:

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce