Annonce
Livsstil

Test af Bose SoundSport Free: Fantastisk lyd - undtagen til video

Bose SoundSport Free sidder utrolig godt i øret. Selv efter mange timers brug generer øretelefonen ikke øret. Pressefoto: Bose

Lyden i Bose SoundSport Free er noget af det bedste, jeg har hørt fra trådløse øretelefoner. Desværre drukner min begejstring i lydproblemer ved afspilning af video.

Jeg har altid været stor fan af Boses produkter. For mig har de altid været garant for fantastisk lyd, og Bose SoundSport Free skuffer bestemt heller ikke på det parameter.

Faktisk vil jeg gå så langt, at lyden i de to øretelefoner, er noget af de bedste jeg har oplevet fra et par trådløse in-ears. Nogle vil måske mene, at øretelefonerne godt kunne slutte mere tæt i øregangen, men det er ikke noget, der påvirker gengivelsen af bassen. Der er fuld skrald på alle frekvenser, og jeg kan egentlig godt lide, at man ikke har den der fornemmelse af at være lukket inde i en osteklokke, som man oplever hos andre mærker.

Annonce
Øretelefonerne kommer i et opladningsetui, som giver 10 timers ekstra batteritid. Etuiet virker dog lidt stort og kloset ift. lignende løsninger fra andre mærker. Pressefoto: Bose

Lydforsinkelse

Når det så er sagt, så har jeg desværre flere kritikpunkter af Bose SoundSport Free. Personligt bruger jeg meget øretelefoner, når jeg ser video i situationer, hvor jeg ikke ønsker at forstyrre mine omgivelser. Og her har øretelefonerne desværre en fatal fejl. Ved videoafspilninger i bestemte apps - for eksempel YouTube og Facebook - er der cirka 1 sekund forsinkelse på lyden, så billede og lyd er ude af sync. Det gør det praktisk talt ulideligt at se videoer i disse apps.

På Boses eget brugerforum findes der et hav af indlæg fra brugere, der netop brokker sig over lydforsinkelsen, og Bose har efterfølgende officielt erkendt problemet, der ifølge dem skyldes, at bluetooth-signalet kun sendes til den højre øretelefon, som herefter sender signalet videre til den venstre - en proces, der åbenbart skaber lydforsinkelsen.

Bose har forsøgt at løse problemet ved hjælp af en software-opdatering, men selvom jeg har opdateret til nyeste firmware, eksisterer problemet stadig ved afspilning i YouTube og Facebook, mens problemet er væk i andre videoapps som Netflix, HBO, DRTV og TV2 Play.

Du ligner Shrek

En anden anke, jeg har mod Bose SoundSport Free, er dets udseende. Øretelefonerne stikker uforholdsmæssigt lagt ud af ørene, hvilket fik min kone til at udbryde, at jeg lignede tegneserietrolden Shrek. Når det er sagt, så sidder øretelefonerne meget behageligt i ørene, og de falder ikke ud på løbeturen. De er desuden sved og vandafvisende, så man ikke skal være bekymret for regnvejr, når man dyrker sport.

Øretelefonerne holder strøm i fem timer, og kommer i et opladnings-etui, som forlænger batteritiden med op til 10 timer. Etuiet virker stort og plastikagtigt, når man tænker på, at prislejet er i den høje ende af markedet. Her kunne Bose måske skele til det mere eksklusive etui fra Master & Dynamics MW07.

Når det er sagt, så er Bose SoundSport Free et fantastisk produkt til dem, som især er på udkig efter øretelefoner til musik og podcasts, da lyden er i den absolutte topklasse. Vil man også bruge dem til video, vil jeg anbefale potentielle købere, at de tjekker om lydproblemet opstår i deres foretrukne videoapps, inden de kaster 1699 kroner efter produktet.

Produkterne vi anmelder i Jysk Fynske Medier er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Pris og tilgængelighed: Bose SoundSport Free købes i danske butikker og på nettet til en vejledende udsalgspris på 2.499 kroner. De fås i farverne sport, midnatsblå, klar orange og ultraviolet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce