Annonce
Erhverv

Tesla overrasker med overskud i tredje kvartal

Aly Song/Reuters
Elbilproducenten Tesla er godt på vej til at indfri sit løfte om at levere mindst 360.000 biler i 2019.

Den amerikanske elbilproducent Tesla klarede sig væsentligt bedre end forventet i tredje kvartal, og det gav onsdag aktiekursen et løft på over ti procent.

På Wall Street var forventningen, at Tesla ville få et underskud i kvartalet, der sluttede 30. september.

Men det gjorde selskabet til skamme med en indtjening per aktie på 1,86 dollar. Det viser kvartalsregnskabet, som er offentliggjort onsdag aften dansk tid.

Analytikerne havde ifølge Financial Times ventet et resultat i spændet mellem et minus på 1,25 dollar og et plus på 0,34 dollar per aktie.

På bundlinjen fik Tesla et overskud efter skat på 143 millioner dollar.

Derimod skuffede omsætningen i de tre måneder en smule med 6,3 milliarder dollar. Det var både lavere end analytikernes gennemsnitsskøn på 6,45 milliarder dollar og omsætningsrekorden for et år siden på 6,82 milliarder dollar.

Det er første gang siden 2012, at Tesla oplever en tilbagegang i salget, skriver Bloomberg News.

Nedgangen kan ses som et tegn på, at selskabet har skiftet fokus til omkostningskontrol efter at have brugt store beløb på at få styr på produktionen af Model 3.

- Driftsudgifterne er på det laveste niveau, siden produktionen af Model 3 begyndte, skriver Tesla i regnskabet.

Tesla oplyser også, at det er ganske sikker på at overgå en levering af 360.000 biler i 2019.

I tredje kvartal producerede Tesla 96.000 biler og leverede 97.000.

- Leveringer bør vokse sekventielt og årligt med nogle ventede udsving på grund af sæsonen. Vi er meget sikre på at overgå 360.000 leveringer i år, hedder det i regnskabet.

Samtidig har koncernen allerede startet prøveproduktion af Model 3 på den nye fabrik i Kina.

Tesla oplyser desuden, at Model Y bliver lanceret inden sommeren næste år.

/ritzau/

Annonce
Regnskabsmeddelse fra Tesla
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce