Annonce
Biler

Tesla klarer nu over 600 kilometer på en opladning

Tesla Model S får nu sammen med Model X en opgradering, hvor bl.a. motor, gearkasse og hjul gøres mere effektive, så rækkevidden øges. Foto: Tesla
De elektriske Tesla-biler løfter endnu en gang overliggeren. Det betyder, at Tesla Model S nu har en rækkevidde, der er op til 610 kilometer, og Model X klarer op til 505 kilometer på en opladning.

Konkurrenterne skal stå tidligt op for at følge med frontløberne fra Tesla, som nu opgraderer den store Model S og den og høje Model X. Største nyhed er, at bilerne nu får øget den maksimale rækkevidde med største batteripakke med 10 procent, hvilket betyder, at Model S kan klare op til 610 kilometer, og Model X kaperer 505 kilometer på en opladning.

Bag opgraderingen ligger ikke et større batteri, men derimod en række forbedringer af effektiviteten på det eksisterende 100-kWh-batteri. Således får elmotoren forbedret smøring og køling, mens en ændring af gearkasserne også giver en mere effektiv drivline.

Tesla henter også noget af den ekstra rækkevidde fra nye mere effektive dæk og hjullejer samt ændringer i luftaffjedringen, som reducerer højden, ved kørsel. Dette skulle også give en lidt bedre acceleration fra 0 til 100 kilometer i timen.

Annonce

Hurtigere opladning

Modeller med luftaffjedring får også en ny adaptiv affjedring, som indretter responsen efter både kørestil og underlag, og det forbedrer ifølge Tesla både køreegenskaber og komfort i modellerne, der ikke har ry for at være de mest køredynamiske på markedet.

Samtidig kommer opladningstiden ved Teslas superladere ned. Både Model S og Model X kan nu bruge de nye V3-superladere på 200 kW, som er 50 procent hurtigere end de ”gamle” V2-ladere, som leverer 145 kW. De nye forbedrede modeller kan bestilles nu.

Tesla Model S med en rækkevidde på 450 kilometer koster fra 623.500 kroner, mens modellen med en rækkevidde på 610 kilometer beløber sig til 706.400 kroner.

For Model X er prisen fra 654.200 kroner for modellen med en rækkevidde på 375 kilometer, mens modellen med en rækkevidde på 505 kilometer ligger i 737.100 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce