Annonce
Biler

Tesla klarer nu over 600 kilometer på en opladning

Tesla Model S får nu sammen med Model X en opgradering, hvor bl.a. motor, gearkasse og hjul gøres mere effektive, så rækkevidden øges. Foto: Tesla
De elektriske Tesla-biler løfter endnu en gang overliggeren. Det betyder, at Tesla Model S nu har en rækkevidde, der er op til 610 kilometer, og Model X klarer op til 505 kilometer på en opladning.
Annonce

Konkurrenterne skal stå tidligt op for at følge med frontløberne fra Tesla, som nu opgraderer den store Model S og den og høje Model X. Største nyhed er, at bilerne nu får øget den maksimale rækkevidde med største batteripakke med 10 procent, hvilket betyder, at Model S kan klare op til 610 kilometer, og Model X kaperer 505 kilometer på en opladning.

Bag opgraderingen ligger ikke et større batteri, men derimod en række forbedringer af effektiviteten på det eksisterende 100-kWh-batteri. Således får elmotoren forbedret smøring og køling, mens en ændring af gearkasserne også giver en mere effektiv drivline.

Tesla henter også noget af den ekstra rækkevidde fra nye mere effektive dæk og hjullejer samt ændringer i luftaffjedringen, som reducerer højden, ved kørsel. Dette skulle også give en lidt bedre acceleration fra 0 til 100 kilometer i timen.

Annonce

Hurtigere opladning

Modeller med luftaffjedring får også en ny adaptiv affjedring, som indretter responsen efter både kørestil og underlag, og det forbedrer ifølge Tesla både køreegenskaber og komfort i modellerne, der ikke har ry for at være de mest køredynamiske på markedet.

Samtidig kommer opladningstiden ved Teslas superladere ned. Både Model S og Model X kan nu bruge de nye V3-superladere på 200 kW, som er 50 procent hurtigere end de ”gamle” V2-ladere, som leverer 145 kW. De nye forbedrede modeller kan bestilles nu.

Tesla Model S med en rækkevidde på 450 kilometer koster fra 623.500 kroner, mens modellen med en rækkevidde på 610 kilometer beløber sig til 706.400 kroner.

For Model X er prisen fra 654.200 kroner for modellen med en rækkevidde på 375 kilometer, mens modellen med en rækkevidde på 505 kilometer ligger i 737.100 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Blus på glødelampen i Aarhus

Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

GOG

Titel-tørken er slut: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Annonce