Annonce
Indland

Terroristudklædt skoleelev: Nu har Facebook lukket hans profil

Det er muligvis dette billede, der har fået Badir Lawafs Facebookprofil lukket.

Sagen om den 18-årige nyborgenser Badir Lawaf, der fredag fejrede sin sidste skoledag udklædt som terrorist, har nu taget endnu en drejning.

Da han mandag eftermiddag ville tjekke sin Facebookprofil, var den nemlig blevet lukket.

Ifølge Badir Lawaf kommer lukningen, efter han tidligere på dagen ændrede sit profilbillede på det sociale medie.

Profilbilledet forestiller Badir Lawaf i sin udklædning på en DF-valgplakat med teksten "Tænk på det væsentligste i livet - TRYGHED OG TILLID - Jeg er farlig. Har en pakke juice og tre pakker smøger"

Badir Lawaf selv mener, at profilen er blevet lukket, fordi nogen har klaget over billedet til Facebook.

- Hvis det er det, der er sket, synes jeg, det er over grænsen, siger han.

- Jeg synes, det er totalt latterligt, og så synes jeg også, at man må stille spørgsmålet, om ytringsfriheden gælder for alle, eller om den kun gælder for nogen, siger den fortørnede skoleelev.

Helt præcis hvad lukningen skyldes, er dog endnu ikke blevet bekræftet. Fyens.dk har forsøgt at få kontakt til Facebook for at få en kommentar, men dette er endnu ikke lykkedes.

Annonce
Badir Lawaf har i billedet på Facebook klippet sig selv ind med Dansk Folkepartis logo. Nu er billedet fjernet.
Det er muligvis dette billede, der har fået Badir Lawafs Facebookprofil lukket.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce