Annonce
Assens

Terrariet blæst bagover: Folk står i kø for at komme ind

Morten Jørgensen er direktør for Terrariet i Vissenbjerg. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Terrariet i Vissenbjerg genåbnede sammen med mange andre danske zoologiske anlæg i slutningen af maj, og det har resulteret i langt flere gæster end normalt.
Annonce

Vissenbjerg: I slutningen af maj kunne Terrariet i Vissenbjerg atter lukke gæster ind til slanger og krybdyr, da zoologiske anlæg fik en tommelfinger opad til at åbne op.

Og terrariet, der ellers stod til at miste 700.000-800.000 kroner i indtægter i lukningsperioden, er efter genåbningen blevet blæst bagover af gæster, fortæller terrariets direktør Morten Jørgensen.

- Vi synes, det er gået rigtig godt, og vi har mange flere gæster i øjeblikket, end vi plejer. Vi har fået omkring 25 procent flere gæster i den her periode i forhold til, hvad vi ellers har, siger han.

Terrariet har blandt andet oplevet, at der på én dag kom over 600 gæster, hvor der på en ret god sommerdag normalt kommer omkring 400 gæster.

- Vi har for første gang nogensinde oplevet, at der er opstået kø for at komme ind til terrariet, fordi vi stadig overholder retningslinjerne (fra Sundhedsstyrelsen, red.). Da det var værst, var der en halv times ventetid for at komme ind.

- Men vi har sørget for kaffe til de voksne og slikposer til børnene og lidt formidling, mens de står og venter. Vi synes virkelig, at folk har taget godt imod det, og de har stor forståelse for, at der er ventetid både for at komme ind og komme rundt, siger Morten Jørgensen.

Derfor er alle ansatte nu også tilbage på fuld tid, og nogle mere end det, fortæller direktøren.

- Vi har indkaldt ekstra personale og har fået nogle frivillige ind for at hjælpe, og vi har sat noget af vores personale op i tid, siger Morten Jørgensen.

I lukkeperioden var de fleste ansatte sendt hjem på lønkompensation, men tilbuddet om forlængelse af det kommer terrariet ikke til at benytte sig af, siger direktøren.

Annonce

Kan lukke hullet

De mange flere gæster kan måske være med til at lukke noget af det økonomisk hul, som Terrariet i Vissenbjerg har fået under nedlukningen.

- Der er ingen tvivl om, at det (de mange gæster, red.) kommer til at hjælpe med at lukke noget af hullet, men jeg tror ikke, at vi kommer helt i mål.

- Men vi kommer bedre igennem krisen end forudset, hvis gæsteantallet fortsætter nu og resten af sommerferien, siger Morten Jørgensen.

Flere donerede penge til terrariet under nedlukningen for at hjælpe det økonomiske hul med at blive mindre. I slutningen af maj var der samlet i alt 80.000 kroner ind ved hjælp af donationer og køb af billetter og årskort.


Vi har for første gang nogensinde oplevet, at der er opstået kø for at komme ind til terrariet, fordi vi stadig overholder retningslinjerne (fra Sundhedsstyrelsen, red.). Da det var værst, var der en halv times ventetid for at komme ind.

Morten Jørgensen, direktør i Terrariet i Vissenbjerg


Morten Jørgensen fortæller, at indsamlingen samlet set endte på lige omkring 80.000-85.000 kroner.

Annonce

Sol eller regn

Terrarie-direktøren ser nu frem til en god sommersæson, hvor han håber, at succesen fortsætter.

- Jeg er meget optimistisk omkring, at der nok skal komme masser af gæster. Men det er svært at spå om.

- Hvis der nu kommer 23 grader og fuld sol, så ved vi, at vi ikke har så mange besøgende. Men hvis det øser ned, så kan vi virkelig få lavet nogle gode tal. Og så må vi se, om vi kan få lukket hullet helt, det kan vi jo håbe på, siger Morten Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce