Annonce
Bagsiden

Terrænzoologi: Træfuglene melder om forår

Den vestfynske træsanger - set af Anders Klenow, Vissenbjerg.
Nogle gange sidder der - helt bogstaveligt - fugle i træerne.

Terrænzoologi: - Det var jo koldt i februar, og der var vi heldige at se en træsanger, der sad højt kvidrende og sang om det kommende forår. Og tænk, der gik ikke mange dage, før det var blevet lunere, og sneen forsvandt, skriver terrænzoolog Anders Klenow, Vissenbjerg.

- Det er lidt ligesom meteorologerne, tilføjer Anders Klenow, de melder en prognose for de næste tre måneder, hvor de forventer, at der bliver varmere i den kommende tid.

Den jyske ugle

Træfuglene er ikke kun et fynsk fænomen. Jens Kristensen fra Odense var en tur i Jylland, nærmere bestemt lidt vest for Silkeborg:

- Min kæreste og jeg gik en tur rundt om Bølling Sø. Der så vi denne ugle, skriver han, og kan dermed også kalde sig terrænzoolog.

Den jyske træugle - indsendt af Jens Kristensen, Odense.

Terrænzoologien er som bekendt Bagsidens helt eget forskningsfelt for de væsner, der gemmer sig i buske, blade eller bunker af sten. Nye fund kan døgnet rundt mailes til: bagsiden@fyens.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce