Annonce
112

Tennisklub runder 85 år i god form

Det er et fast hold, der hvert år klargør banerne. I sidste uge blev der jævnet ud og kørt frisk grus på. Foto: Thomas Gregersen
Det var i 1934, den lokale provst, Niels Thomsen, grundlagde tennisklubben og førte "den hvidklædte sport" til Søndersø.

Søndersø: I den seneste uges tid har der været heftig aktivitet på de tre baner ved Søndersø Tennisklub, hvor det faste hold har gjort anlægget klar til sæsonen. Der er blevet jævnet og kørt nyt grus på til sommerhalvårets aktiviteter for de godt 100 medlemmer.

I mange år havde klubben kun den ene bane, som provst Thomsen fik anlagt længe inden nogen havde tænkt på Søndersøskolen, hallen eller tandlægeklinikken. Men i 1977 tog en flok lokale ildsjæle fat og fik skabt de to nye baner ved det nuværende klubhus.

- Vi har stort set fået banerne på plads. Nu skal der bare tromles, vandes og fejes, så er vi klar, fortæller klubbens næstformand Ove Guldager.

Den officielle sæsonstart og 85 års-jubilæet markeres med åbent hus lørdag den 4. maj fra klokken 10 til 14, hvor alle er velkomne til at komme og prøve sporten. I anledning af jubilæet bliver der også mulighed for at nyde en pølse og noget at drikke.

- Med tre baner kan vi sagtens være flere i klubben. Vi prøver at holde kontingentet nede, hvor alle kan være med - og flere vi er, jo billigere kan vi gøre det, siger Ove Guldager.

Et af tilbudene er et familiekontingent, hvor familiens børn under 18 år er gratis.

- Vi har ketsjere man kan låne til at prøve spillet og der er også mulighed for at få en introduktion med en træner. For børnene er der træning om onsdagen fra 15.30 til 17.30. Så hele familien kan være med, og der er altid nogen at spille med, fortæller Ove Guldager.

Her kan klubben også være behjælpelig med at finde modstandere på et passende niveau.

- Udover de spilletider medlemmerne får, er der også mange af vores medlemmer, der kommer herned i løbet af dagen. Det sociale liv i klubhuset er en vigtig del af tennisklubben, siger Ove Guldager.

Annonce
Ove Guldager er næstformand i klubben og håber at mange vil kigge forbi den 4. maj, hvor der er 85 års-jubilæum og åbent hus. Foto: Thomas Gregersen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce