Annonce
Nordfyn

Teletaxi og telependler får nyt navn og nye priser: Bliv klogere på det nye telekørselskoncept

Flextrafik dækker over forskellige former for kollektiv trafik, der kan bestilles, når der er behov for det. For eksempel teletaxi. Foto: Arkiv
Teletaxi- og telependlerordningen erstattes af flextur og plustur. Her kan du blive klogere på det nye telekørselskoncept, der er på vej på Nordfyn.

Brødtekst

Annonce

Flextur

Teletaxiordningen afløses af Flextur. Målgruppen er uændret og gælder stadig alle med et mobilitetsbehov, hvor man kan bestille en tur fra adresse til adresse.

Forslaget til det nye koncept ændrer prisstrukturen, så der fastsættes en kilometertakst og en mindstetakst. Kører man kilometer ud over mindstetaksten, betales kilometertakst for de ekstra kørte kilometer.

Der er tre takstniveauer. Lav: minimumspris 25-35 kroner alt efter bestillingsmetode (telefonopkald er dyrest, mens app eller hjemmeside er billigere) mellem: minimumspris 35–40 kroner alt efter bestillingsmetode og høj: minimumspris 32-48 kroner alt efter bestillingsmetode.

Åbningstiden for Flextur er opdelt i fire moduler: 6.00-9.00, 9.00-18.00, 18.00-21.00 og eventuelt 21.00-24.00 (besluttes i budgetforhandlingerne, om der kan findes penge til det fjerde modul, red).

Kommunen tilbyder i dag Teletaxi i tidsrummet mandag-fredag 9.00-21.00, lørdag 9.00-13.00, og søndag lukket.

Pendlerkort udgår som betalingsmulighed. Der gives rabat i form af halv pris til medrejsende.

Plustur

Telependlerordningen afløses af Plustur. Plustur er i princippet det samme som den nuværende telependler. Man bliver kørt til nærmeste stoppested for bussen. Plustur appellerer derfor ikke til borgere, som sjældent bruger kollektiv trafik.

Taksten foreslås fremover til at være 25 kroner for at benytte ordningen. Dog skal man ikke betale ekstra for Plustur, hvis man har Pendlerkort, Ungdomskort eller togbillet der er gyldig i bussen eller toget, som man rejser til eller fra.

Åbningstiden for Plustur er opdelt i fire moduler: Klokken 5.30-9.00, 9.00-18.00, 18.00-21.00 og 21.00-24.00 (besluttes i budgetforhandlingerne, om der kan findes penge til det fjerde modul, red).

Kommunen tilbyder i dag telependler, som er åbent i tidsrummet klokken 5.30–23.00 hele ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce