Annonce
Assens

Rådvilde borgere kimer kommunen ned om coronapas: - Vi har så svært ved at hjælpe

Vaccination. Arkivfoto: Kim Rune
Assens Kommune har på det seneste oplevet, at borgere gerne vil have at vide, hvordan og hvornår de kan få deres coronapas. Men det er slet ikke en kommunal opgave at tage sig af.

Assens: - Vi bliver lidt lagt ned på vores telefon.

Folk ringer til Assens Kommune i stor stil og vil vide, hvordan de får et coronapas, fortæller  afdelingsleder i Borgerservice Karen Ørbech. Men det behøver de nu ikke.

- Der er rigtig mange, der ringer til kommunen. Men det er slet ikke en kommunal opgave, det er regionerne, der står for udstedelse af coronapas. Det er derfor, vi har så svært ved at hjælpe de borgere, vi gerne vil hjælpe, siger Karen Ørbech.

Annonce

Den sidste uges tid har telefonerne glødet, siger hun.

- Vi oplever også nogle gange, at de praktiserende læger henviser til, at man skal ringe til kommunen, fortæller Karen Ørbech, og hun ved godt, det er i den bedste mening.

Hent app

App'en "MinSundhed" fungerer på nuværende tidspunkt som coronapas. Den kan downloades, hvis du har en smartphone, og du finder den der, hvor du plejer at downloade apps. Dernæst logger du ind med dit NemId. Vær opmærksom på, at passet kun er gyldigt, hvis du er testet negativ inden for de seneste 72 timer fra testen er taget.


Vi oplever også nogle gange, at de praktiserende læger henviser til, at man skal ringe til kommunen.

Karen Ørbech, afdelingsleder i Assens Kommune.


Er du færdigvaccineret, kan du downloade dit personlige coronapas. Det kan også printes ud.

Ifølge Karen Ørbech har Kommunernes Landsforening oplyst kommunen, at færdigvaccinerede borgere, der er fritaget fra digital post, vil få tilsendt vaccinationsdokumentation, altså vaccinepasset. Færdigvaccinerede borgere vil løbende modtage passet, der vil blive sendt ud med fysisk post, oplyser hun.

Har du spørgsmål om coronapasset, kan du ringe på en telefonhotline, hvis nummer er 70 20 02 33, ifølge sundhed.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce