Annonce
Odense

Tekstilfabrik i Odense omdannes til seniorboliger

Nordisk Tekstil på Rugårdsvej var i mange år en stor arbejdsplads. Nu er den gamle fabrik ved at blive omdannet til boliger og der bygges også nyt på grunden. Her i det gamle væveri, vil der til april være indlfytningsklare seniorboliger. Arkivfoto
En del af det tidligere Nordisk Tekstil bliver nu omdannet til et seniorbofællesskab med 27 lejligheder. Interessen er allerede stor og de første kan flytte ind til april.
Annonce

En gang var det fabriksarbejdere der skabte liv hos Nordisk Tekstil på Rugårdsvej. Men fra 1. april næste år bliver det seniorer, der sammen med en række andre beboere, skal skabe liv i de fabriksbygninger, der lige nu er i fuld gang med at blive omdannet til boliger. En del af byggeplanerne rummer et seniorbofællesskab med 27 lejligheder, der bliver bygget i den store gamle fabrikshal, der tidligere husede den gamle vævestue, der ligger mellem Rugårdsvej og Åløkkeskoven.

- Vi er meget stolte af projektet, fordi vi har fundet en god balance mellem fastholdelse og fornyelse, mellem ro og dynamik. På den ene side bliver de 27 lejligheder rene senioroaser med plads og ro til den enkelte lejer, mens lejerne lige uden for deres dør vil opleve nogle fællesarealer, der inviterer til fællesskab, oplevelser og aktiviteter. Det hele i nogle rammer, der er skabt i respekt for ejendommens særpræg, siger Henrik Gorm Nielsen, administrerende direktør i Probus Ejendomme & Investering.

Målgruppen for områdets lejligheder er seniorer på +50 år, der ønsker en moderne lejlighed med højt til loftet, plads til individuel fordybelse, fællesskab og forkælelse. Fra alle lejemål er der direkte adgang fra køkken/alrum til det fælles gårdrum, men der er også fra begge lejlighedernes værelser adgang til boligens egen gårdhave.

- Der bliver tale om lyse, venlige og meget moderne boliger i et miljø med historisk præg. Her kan der dyrkes alt fra urtehaver til vinklubber, fællesspisning til caféaftener. Vævestuen henvender sig til seniorer, der har taget idéen til sig om, at man kan kombinere en lækker bolig i passende størrelse med den tryghed og nærhed, som de moderne og populære seniorfællesskaber giver beboerne, siger Henrik Gorm Nielsen.

Selv om byggeriet slet ikke er færdigt endnu, har interessen for projektet allerede været stor, og lørdag ventes et større rykind, når der er åbent hus fra klokken 13.00 på projektet.

Og det er ikke kun omdannelsen af den gamle tekstilfabrik, der påkalder sig opmærksomhed. Da man i forbindelse med en planlagt omdannelse af Dalum Papirfabrik til blandt andet seniorboliger holdt informationsmøde, måtte det rykkes til Dalumhallen for at skaffe plads til alle interesserede. Og i det hele taget er efterspørgslen efter seniorboliger og seniorbofællesskaber stor i Odense.

På Fabriksområdet ved Rugårdsvej bliver der efter planen også bygget en Rema 1000 dagligvarebutik ind i de gamle fabriksbygninger.

Seniorboligerne

Vævestuen omfatter 27 lejelejligheder på mellem 98-100 kvadratmeter, der bygges i det gamle væveri på det tidligere Nordisk Tekstils fabriksområde på Rugårdsvej.

På området opføres ligeledes 13 atelierboliger i New Yorker-stil

Boligerne er færdige til indflytning 1. april 2020

Vævestuen administreres af Probus Ejendomme & Investering

Der er åbent hus fra lørdag kl. 13.00

Arbejdet med fabriksbygningen er i den ene side allerede langt. Her kommer der efter planen en Rema 1000 i bygningen. Foto: Claus Lillevang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce