Annonce
Sydfyn

Tekstildesigner hjælper elever med at finde klimaløsninger: - Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget

Nynne Riis er uddannet tekstildesigner og er gæsteunderviser på Kassebølle Friskole i uge 37. Foto: Anna Stærbo
Nynne Riis er tekstildesigner med stor interesse i bæredygtighed. I hele uge 37 var hun gæsteunderviser på Kassebølle Friskole, hvor hun inspirerer eleverne til at finde på løsninger.

KASSEBØLLE: Det kan virke som en umulig opgave at gøre noget ved verdens klimaproblemer. Men ifølge Nynne Riis, der er tekstildesigner og gæsteunderviser på Kassebølle Friskole, er man nødt til at starte et sted.

Man kan selvfølgelig ikke være perfekt og klimaneutral. Men alle kan gøre lidt hver især, mener hun.

- Jeg tror, der er mange, som tænker, at det alligevel ikke hjælper, at så lille et land som Danmark gør noget. Men jeg tror, man er nødt til at have et andet mind-set, så man i stedet tænker, at hver en lille ting kan gøre en forskel, siger Nynne Riis.

I hele uge 37 var hun med til at sætte fokus på bæredygtighed og FN’s 17 verdensmål på Kassebølle Friskole. Hun underviste eleverne i designprocessen, så de lærte at skabe nye muligheder for at tænke i løsninger.

Og selvom det var hendes opgave at inspirere eleverne, er inspirationen gået begge veje.

- Det har været interessant at se, hvordan børnene er så direkte i deres måde at forholde sig til ting. For eksempel spørger de: ”Hvorfor gør vi sådan, hvis det er dårligt for miljøet”. De er så umiddelbare i deres tilgang, og det er enormt inspirerende, siger Nynne Riis.

Annonce

En naturlig del af design

Nynne Riis er 34 år og bor i Vester Skerninge. Hun er tidligere elev på Kassebølle Friskole og uddannet tekstildesigner med speciale i strik fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Designskole i København.

Hun har arbejdet meget med bæredygtighed på sit studie - altid med et bæredygtigt perspektiv og fokus på at skabe produkter, der med tiden får en særlig værdi for modtageren.

- For mig er bæredygtighed en naturlig del af design. Tekstilbranchen er måske en af de største syndere, fordi tekstilindustriens produktion belaster miljøet meget, siger Nynne Riis.

Hun arbejder blandt andet med æstetisk bæredygtighed, som handler om at skabe nogle produkter, som henvender sig til bevidste forbrugere, ligesom produktet også gerne skal skabe en nysgerrighed hos modtageren.

- Man vil gerne skabe nogle produkter, som får folk til at tage stilling til dem, så det bliver et særligt objekt. Det handler om at skabe en bedre forbindelse mellem forbrugeren og produktet, så man passer mere på sine ting, og derved giver dem et længere liv.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce