Annonce
Nyborg

Teknisk chef: Vi skal lære af erfaringerne med NCC

NCC's råstofplads lå ganske tæt på naboerne. Arkivfoto: John Fredy
Det er en god idé at tage eventuelle problemer i opløbet, mener teknisk chef Søren Møllegård efter henvendelse fra grundejerforeningen Kystvej Søværts. Allerede tirsdag vil Nyborg Kommune derfor mødes med repræsentanter for den nye virksomhed på industrihavnen, BG Stone.

Nyborg: Det er meget lidt, Nyborg Kommune ved om den nye virksomhed på industrihavnen, BG Stone A/S, på nuværende tidspunkt.

Men det bliver der formentlig lavet om på allerede tirsdag den 14. januar, hvor der er aftalt et møde mellem kommunen og virksomhedens ledelse.

- Der bliver tale om en første drøftelse af, hvordan de har tænkt sig at producere. Er der alene tale om, at de bringer granit og sømateriale i land, og der er nogle lastbiler, som henter råstofferne, så er det ikke anmeldelsespligtigt. I det tilfælde skal der med andre ord ikke søges om tilladelse hos kommunen. Men bliver der tale om et større vaskeanlæg med silt, så skal vores miljøfolk ind over, forklarer han.

Kommunen vil samtidig benytte lejligheden til at orientere BG Stone om, hvilke krav der er til støv og støj i området, tilføjer Søren Møllegård.

I et brev til kommunen opfordrer den lokale grundejerforening kommunen til at være på stikkerne, når det gælder grusfirmaer generelt og BG Stone i særdeleshed.

Og den tekniske chef er helt enig med naboerne i, at det er bedst at tage problemerne i opløbet. Det er blandt andet det, man ønsker at opnå med mødet tirsdag.

Samtidig deler han opfattelsen af, at man skal tage ved lære af fortiden.

- Vi er lidt et skarn, hvis vi ikke tager ved lære af den tidligere sag med NCC. På den ene side vil vi gerne være en erhvervsvenlig kommune. Men når der så er problemer, skal vi være bedre til at stille krav og spille djævlens advokat. For det andet skal vi være opmærksomme på problemer med støj og støv, og det kan jeg se, at man allerede har taget højde for ved at placere virksomheden længere væk fra beboelse, bemærker Søren Møllegård.

Han understreger dog samtidig, at de historier, der tidligere har været fremme om BG Stone, ikke skal ligge virksomheden til last i den konkrete sag.

- Jeg har set, at der har været en række sager, hvor BG Stone har været på kant med myndighederne. Men når man som virksomhed flytter hertil, har man et blankt stykke papir. Med andre ord bliver man mødt med en tillid til, at selvfølgelig lever man op til reglerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

112 For abonnenter

Avisen undersøger efter debat: Politiet sigter flere og er hurtigere fremme

Annonce