Annonce
Nyborg

Teknisk chef: Vi skal lære af erfaringerne med NCC

NCC's råstofplads lå ganske tæt på naboerne. Arkivfoto: John Fredy
Det er en god idé at tage eventuelle problemer i opløbet, mener teknisk chef Søren Møllegård efter henvendelse fra grundejerforeningen Kystvej Søværts. Allerede tirsdag vil Nyborg Kommune derfor mødes med repræsentanter for den nye virksomhed på industrihavnen, BG Stone.
Annonce

Nyborg: Det er meget lidt, Nyborg Kommune ved om den nye virksomhed på industrihavnen, BG Stone A/S, på nuværende tidspunkt.

Men det bliver der formentlig lavet om på allerede tirsdag den 14. januar, hvor der er aftalt et møde mellem kommunen og virksomhedens ledelse.

- Der bliver tale om en første drøftelse af, hvordan de har tænkt sig at producere. Er der alene tale om, at de bringer granit og sømateriale i land, og der er nogle lastbiler, som henter råstofferne, så er det ikke anmeldelsespligtigt. I det tilfælde skal der med andre ord ikke søges om tilladelse hos kommunen. Men bliver der tale om et større vaskeanlæg med silt, så skal vores miljøfolk ind over, forklarer han.

Kommunen vil samtidig benytte lejligheden til at orientere BG Stone om, hvilke krav der er til støv og støj i området, tilføjer Søren Møllegård.

I et brev til kommunen opfordrer den lokale grundejerforening kommunen til at være på stikkerne, når det gælder grusfirmaer generelt og BG Stone i særdeleshed.

Og den tekniske chef er helt enig med naboerne i, at det er bedst at tage problemerne i opløbet. Det er blandt andet det, man ønsker at opnå med mødet tirsdag.

Samtidig deler han opfattelsen af, at man skal tage ved lære af fortiden.

- Vi er lidt et skarn, hvis vi ikke tager ved lære af den tidligere sag med NCC. På den ene side vil vi gerne være en erhvervsvenlig kommune. Men når der så er problemer, skal vi være bedre til at stille krav og spille djævlens advokat. For det andet skal vi være opmærksomme på problemer med støj og støv, og det kan jeg se, at man allerede har taget højde for ved at placere virksomheden længere væk fra beboelse, bemærker Søren Møllegård.

Han understreger dog samtidig, at de historier, der tidligere har været fremme om BG Stone, ikke skal ligge virksomheden til last i den konkrete sag.

- Jeg har set, at der har været en række sager, hvor BG Stone har været på kant med myndighederne. Men når man som virksomhed flytter hertil, har man et blankt stykke papir. Med andre ord bliver man mødt med en tillid til, at selvfølgelig lever man op til reglerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Lokal kok blev stukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Kerteminde For abonnenter

Cengiz genoplivede 28-årig efter knivstikkeri i Munkebo: Nu er offeret død

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Annonce