Annonce
Odense

Teknikerne skulle lige overbevises: Robotter er på scenen med internationale dansestjerner

Robotterne fra MIR fører nogle af danserne rundt på Odeons scene under HCA Festivals gallaforestilling. Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Den odenseanske robotvirksomhed MIR fik en af deres lidt mere specielle opgaver, da Pivot Dance Company lokkede dem med i HCA Festivals store danseforestilling De 5 Verdenshjørner.

Han havde ikke lige forventet dét opkald.

Men alligevel var Thomas Visti, administrerende direktør for den odenseanske robotvirksomhed MIR, ikke i tvivl om sit svar, da Pivot Dance Company ringede for at spørge, om han havde lyst til at lade nogle af MIR-robotterne være del af HCA Festivals gallaforestilling De 5 Verdenshjørner.

- Selvfølgelig sagde jeg ja. Det er vores debut i den slags, men det er et godt match, når nu vi er Odense, at robotterne så er med, mener han.

Normalt fragter robotterne for eksempel medicin fra sygehuskældre og op på patientgangene og leverer også komponenter i bilindustrien.

Men på scenen i Odeon i denne uge omgiver MIR-robotterne sig med både internationale dansestjerner og Odense Symfoniorkester.

Ifølge Thomas Visti var der da også teknikere hos MIR, der lige skulle overbevises om, at det nu var en god idé at programmere robotterne til noget helt andet.

Men det lykkedes.

Annonce

En god gimmick

- Jeg tror ikke, forestillingen bliver noget stort salgsfremstød, og at vi kan forvente et salgsboom, konstaterer Thomas Visti.

- Men alligevel er det en god gimmick og en god investering for os. Der er noget branding i det, og så kan der være nogle fremtidige medarbejdere, der får øje på os, siger han.

Han har fra flere publikummer fået ros for, at robotterne gør det godt på festivalscenen, og han glæder sig til selv at få oplevelsen. Og den får han i et helt særligt og internationalt selskab.

- Vi sælger vores robotter via partnere i hele verden, og vores bedste partnere fra blandt andet Korea, Mexico, USA, Kina og Europa er inviteret til Odense i ugen med HCA Festivals, og det er ikke noget tilfælde, forklarer Thomas Visti.

- Det er sjovt at vise byen frem, når der er aktivitet, og især i Asien er H.C. Andersen jo populær. Og når vi så skal ind og se De 5 Verdenshjørner, er det jo meget fint og passende, at vores robotter er med.

MIR leverer ikke kun robotter til danseforestillingen, men er også blandt HCA Festivals erhvervssponsorer.

De 5 verdenshjørner kan opleves i Odeon, Store Sal, dagligt frem til og med torsdag klokken 19.30. Billetter fra 195 til 650 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce