x
Annonce
Odense

Teknikerne skulle lige overbevises: Robotter er på scenen med internationale dansestjerner

Robotterne fra MIR fører nogle af danserne rundt på Odeons scene under HCA Festivals gallaforestilling. Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Den odenseanske robotvirksomhed MIR fik en af deres lidt mere specielle opgaver, da Pivot Dance Company lokkede dem med i HCA Festivals store danseforestilling De 5 Verdenshjørner.

Han havde ikke lige forventet dét opkald.

Men alligevel var Thomas Visti, administrerende direktør for den odenseanske robotvirksomhed MIR, ikke i tvivl om sit svar, da Pivot Dance Company ringede for at spørge, om han havde lyst til at lade nogle af MIR-robotterne være del af HCA Festivals gallaforestilling De 5 Verdenshjørner.

- Selvfølgelig sagde jeg ja. Det er vores debut i den slags, men det er et godt match, når nu vi er Odense, at robotterne så er med, mener han.

Normalt fragter robotterne for eksempel medicin fra sygehuskældre og op på patientgangene og leverer også komponenter i bilindustrien.

Men på scenen i Odeon i denne uge omgiver MIR-robotterne sig med både internationale dansestjerner og Odense Symfoniorkester.

Ifølge Thomas Visti var der da også teknikere hos MIR, der lige skulle overbevises om, at det nu var en god idé at programmere robotterne til noget helt andet.

Men det lykkedes.

Annonce

En god gimmick

- Jeg tror ikke, forestillingen bliver noget stort salgsfremstød, og at vi kan forvente et salgsboom, konstaterer Thomas Visti.

- Men alligevel er det en god gimmick og en god investering for os. Der er noget branding i det, og så kan der være nogle fremtidige medarbejdere, der får øje på os, siger han.

Han har fra flere publikummer fået ros for, at robotterne gør det godt på festivalscenen, og han glæder sig til selv at få oplevelsen. Og den får han i et helt særligt og internationalt selskab.

- Vi sælger vores robotter via partnere i hele verden, og vores bedste partnere fra blandt andet Korea, Mexico, USA, Kina og Europa er inviteret til Odense i ugen med HCA Festivals, og det er ikke noget tilfælde, forklarer Thomas Visti.

- Det er sjovt at vise byen frem, når der er aktivitet, og især i Asien er H.C. Andersen jo populær. Og når vi så skal ind og se De 5 Verdenshjørner, er det jo meget fint og passende, at vores robotter er med.

MIR leverer ikke kun robotter til danseforestillingen, men er også blandt HCA Festivals erhvervssponsorer.

De 5 verdenshjørner kan opleves i Odeon, Store Sal, dagligt frem til og med torsdag klokken 19.30. Billetter fra 195 til 650 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce