Annonce
Middelfart

Tegningerne er lige på trapperne: Indendørs tennisbaner rykker tættere på

Direktøren for Lillebælt Sport og Kultur, Frank Faxøe, håber, at to nye indendørs tennisbaner kan stå klar allerede næste år. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Meget tyder på, at en ny hal kan stå klar til tennisklubberne på begge sider af Lillebælt allerede næste år.

Strib: Et ønske gennem flere år fra klubberne på begge sider af Lillebælt om en indendørs tennishal i Strib er nu tæt på at blive opfyldt.

Tegningerne er lige på trapperne, og hvis behovet fra klubberne er tilstrækkelig stort, forventer direktøren for Lillebælt Sport og Kultur, Frank Faxøe, at banerne kan stå klar til første serv allerede næste år.

- Vi har sat en specialist i halbyggerier til at lave et forslag til os, og jeg regner med at få tegningerne i løbet af maj. På det tidspunkt ved vi også meget mere om økonomien, men jeg tror, investeringen kommer til at ligge i omegnen af otte millioner kroner, fortæller Frank Faxøe.

For det beløb får halsammenslutningen Lillebælt Sport og Kultur en cirka 35 gange 40 meter stor hal i tilknytning til Strib Fritids- og Aktivitetscenter, så tennisspillerne kan benytte de eksisterende omklædnings-, møde- og caféfaciliteter i det nuværende halkompleks.

Annonce
- Udnyttelsen af de kommende indendørs tennisbaner i Strib vil vokse, når den nye hal står klar, forudser Jens Erik Dalgaard Jensen, talsmand for paraplyorganisationen Lillebælt Tennis. Arkivfoto: Sofie Secher Karlsen

Blødt underlag udfordrer

Hallen, der kommer til at rumme to fulde baner, skal forsynes med et blødt underlag designet specielt til indendørs tennis.

Underlagets beskaffenhed betyder, at hallen i første omgang kun kan benyttes til tennis. Men Frank Faxøe forventer, at man samtidig investerer i et pladegulv, som kan lægges ud i sommerhalvåret, så hallen kan benyttes til udstillinger og andre aktiviteter for at øge indtægtsgrundlaget.

- Afgørende for, om vi tør foretage investeringen, er jo selvfølgelig, om vi kan skabe en fornuftig økonomi i projektet, fortæller Frank Faxøe, der i længere tid har været i dialog med de lokale tennisklubber og nu har bedt dem komme med en forpligtende opgørelse over, hvor mange timer de som minimum ønsker at leje banerne.

Behovet vil vokse

Tennisklubberne har i forbindelse med ønsket om en tennishal samlet sig i paraplyorgansationen Lillebælt Tennis, som Jens Erik Dalgaard Jensen fra Strib Tennisklub er talsmand for.

Den omfatter lige nu tennisklubberne i Erritsø, Strib, Middelfart og Nørre Aaby, mens Fredericia Tennisklub og klubberne i Båring, Ejby og Fjelsted-Harndrup afventer det videre forløb.

- De fire klubber har meldt et samlet behov på 80-100 timer ind til mig. Men når først hallen er der, vil også de andre klubber begynde at bruge banen, og så vil tallet stige, forudser Jens Erik Dalgaard Jensen.

Han var, inden han flyttede til Middelfart i 2012, i otte år formand for Hørsholm-Rungsted Tennisklubs 1400 medlemmer, der også havde deres egen tennishal.

Optimistisk direktør

Hvorvidt 100 timer hver vinter er nok til at sætte halbyggeriet i gang, vil Frank Faxøe ikke svare på, før han har det endelige prospekt foran sig og har drøftet det med sin bestyrelse.

- Men jeg er optimistisk, for det handler også for os om at tilbyde banerne til andre end klubbernes medlemmer. Her tænker jeg for eksempel på vores koncept Pay & Play Sport, hvor tennisspillere vil kunne få mulighed for at leje sig ind på timebasis, siger Frank Faxøe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce