Annonce
Bøger

Tegneserier er sin helt egen kunstform

Når Emil Friis Ernst tegner, drager han inspiration mange steder fra. Dette er en side fra hans nye tegneserie "Dr. Murder and The Island of Death". Tegneserie: Emil Friis Ernst
Emil Friis Ernst lever af at tegne tegneserier. Det er en kunstform, som ifølge ham ikke kan sammenlignes med litteratur og billeder, men er noget helt for sig selv.
Annonce

Brødtekst

Annonce

Sin egen kunstform

- Det er meget vigtigt at pointere, at tegneserier ikke er en blanding af billeder og tekst. Det er ikke en mellemting mellem film og prosalitteratur. Tegneserier er sin helt egen nærmest kunstneriske kunstform. Det handler lige så meget om, hvad der sker mellem billederne, og hvilke øjeblikke man vælger, som hvad der sker på billederne.

Annonce

Lyrisk rytme

- Man kan skabe en lyrisk rytme i læsningen ved at kontrollere den information, man har i hvert billede og i dét, der sker mellem billederne. Man tænker måske, at det er et element tegneserier ikke har, men i læsningen opstår der en rytme. Og noget af det, jeg tænker meget over, når jeg fortæller igennem tegneserier, er netop rytme og musikalitet.

Annonce

Forskellige inspirationskilder

- Der er en kæmpe verden af tegneserier derude, som er alt andet end Anders And og superhelte-tegneserier. Jeg hiver inspiration ind fra alle mulige steder. Grafisk design, kunst, film. Jeg bliver inspireret af alle mulige andre tegnere og kunstnere. Når jeg skal tegne natur, drager jeg meget inspiration fra den polske kunstmaler Zdzislaw Beksinki. Når det kommer til farver kigger jeg meget på en østrigsk designer, Josef Albers og arbejder med hans "Homage to the Square" (Hyldest til firkanten, red.), som arbejder med, hvad farver gør ved hinanden. I bogen "Reservat" er der et område, hvor nogle jægere går rundt på et radioaktivt bornbolm. Der er jeg inspireret af Guy Davis, en amerikansk tegner.

Annonce

Børn tegner godt

- Alle børn er gode tegnere. Det er først, når de er omkring 10 år, og man begynder at blive optaget af, at det skal ligne noget, at man finder ud af, om man er god eller dårlig, siger han.

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce