Annonce
Nyborg

Teglværksskoven skal være åben

Restaurant Teglværksskoven i Nyborg er underlagt en servitut, der kræver a la carte servering fra påske og sommeren over. Men kommunen har ikke presset på, for at få liv i restauranten i denne omgang. Arkivfoto: Andreas Bang Kirkegaard
Restaurant Teglværksskoven i Nyborg er underlagt en servitut, der kræver a la carte-mad på bordet fra påske til september.

Nyborg: Når Restaurant Teglværksskoven åbner igen omkring den 1. juni er det, som det skal være.

Ikke bare fordi mange nyborgensere sikkert savner at kunne komme i skoven og besøge stedet. Restaurant Teglværksskoven er nemlig underlagt en servitut, der kræver, at stedet skal være åbent.

Ifølge servitutten skal der være åbent for a la carte-kunder fra påske til sidst i august seks dage om ugen. Den pligt blev tinglyst på ejendommen, da Nyborg Kommune i 2001 solgte Restaurant Teglværksskoven og i øvrigt også Hesselet, der senere blev til Restaurant Lieffroy. Kommunen ville sikre, at de to steder fortsat blev brugt som restauranter og ikke bare blev lavet om til privatboliger efter salget. At kommunen mente det alvorligt, opdagede Jes Petersen, efter han i 2007 købte Teglværksskoven. I 2009 stod restauranten tom, og kommunen besluttede at melde ham til politiet, hvis han ikke fik gang i restauranten inden påske, som servitutten kræver. Det nåede han ikke helt, men den 1. maj 2009 åbnede den 21-årige og helt nyudklækkede kok Rasmus Kirk Henriksen Teglværksskoven, og her blev han med succes de næste små 10 år. Vicekommunaldirektør Søren Møllegaard, Nyborg Kommune, oplyser at kommunen ikke har presset ejeren af Teglværksskoven for at få gang i restauranten i denne omgang, selv om der altså ikke var åbnet fra påske, sådan som servitutten kræver.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce