Annonce
Sydfyn

Teenager tilbyder sin hjælp: Elisa følger statsministerens opfordring og køber ind for de svage

16-årige Elisa Frans hjælper, hvor hun kan, under coronakrisen. Foto: Anders C. Østerby
Elisa blev inspireret af statsministerens ord om at hjælpe, hvor man kan. Derfor offentliggjorde hun en status i en Facebook-gruppe for at stille sig til rådighed for folk, der er i større fare ved smitte med corona, end hun selv er.
Annonce

Marstal: Onsdag aften sidder 16-årige Elisa Frans med sin familie og ser Mette Frederiksens pressemøde. Ligesom en stor del af befolkningen bliver Elisas hverdag påvirket af corona-situationen, eftersom hendes arbejdsplads holder lukket. Talen som statsministeren holdt, handlede om at passe på hinanden, men den detalje, som satte sig fast hos Elisa var en anden.

- Jeg tænkte, at det gav rigtig god mening at forsøge at hjælpe andre her på øen. Og så ved jeg jo, at vi har rigtig mange ældre og gangbesværede, så da Mette Frederiksen sagde, at vi bør hjælpe vores naboer og bekendte, tænkte jeg, at et Facebook-opslag var en god måde at nå ud til mange på, fortæller Elisa Frans.

I et opslag i gruppen "Vi hjælper hinanden på Ærø" har Elisas opslag, hvor hun tilbyder sin assistance til alt fra indkøb af dagligvarer til at gå tur med hunden, resulteret i en strøm af tilkendegivelser, der alle som en roser hendes uselviske initiativ. Elisas postede sit opslag onsdag aften, og allerede torsdag formiddag var hun ude på sin første tjans.

- Der var en dame, der havde brug for almindelige indkøb. Hun var bekymret for at gå ud selv på grund af dårligt helbred, så hende var jeg ude at handle for. Jeg fik en liste over de ting, hun manglede, stillede varerne i indkørslen, og så overførte hun bare for det indkøbte på Mobilepay, så det var helt uden fysisk kontakt eller møde, forklarer Elisa.

Elisa er ikke en af dem, der er i risikozonen, hvor corona kan være livsfarligt. Men det er alligevel noget, som hun har med sig i tankerne. Selvom det ikke er farligt for hende selv, er hun meget opmærksom på, at smitten kan være farlig for mange andre.

- Jeg er ikke bange på mine egne vegne, men hvis nu jeg fik den og den så spredte sig til andre - det ville jeg slet ikke kunne bære. Så derfor vil jeg ikke overdrive mine udeaktiviteter, men bare springe til der, hvor nogen spørger om hjælp, siger Elisa Frans.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Debat

Særbehandling – ikke lighed

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce