Annonce
Sport

Teenageback sender Arsenal videre i FA Cuppen

David Klein/Reuters
Den 18-årige venstreback Bukayo Saka sørgede for mål og assist, da Arsenal slog Bournemouth i FA Cuppen.

Arsenal er klar til femte runde i FA Cuppen. Det står klart, efter at London-klubben mandag aften vandt udekampen mod Bournemouth i fjerde runde.

To scoringer i første halvleg skabte fundamentet til sejren på 2-1 over Premier League-bundholdet.

Bournemouth havde danske Philip Billing på bænken, og her blev han siddende i hele opgøret.

Arsenal stillede med flere unge talenter og reserver, men manager Mikel Artetas opstilling rakte dog til en sejr.

Allerede efter fire minutters spil bragte Arsenal sig på vinderkurs, og det unge blod stod bag. Efter et mønsterangreb havnede bolden i feltet hos den 18-årige venstreback Bukayo Saka, der resolut hamrede bolden ind højt i målet.

Efter 25 minutter var Saka igen på spil. Denne gang lagde han bolden på tværs af feltet og leverede assisten til den 20-årige angriber Edward Nketiah, der nemt og sikkert scorede til 2-0.

Derfra så Arsenal ud til at kontrollere sejren hjem uden de store dikkedarer. Men i tillægstiden fik hjemmeholdet skabt en smule spænding med Sam Surridges reducering.

Tillægstiden rundede ti minutter, men Bournemouth nåede ikke at score målet, der kunne have sørget for omkamp.

Umiddelbart inden kampen blev der afviklet lodtrækning til femte runde, der er lig med ottendedelsfinaler. Her skal Arsenal på udebane møde Portsmouth fra den tredjebedste række.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce