Annonce
Erhverv

Tech town og blodbank: Travlhed i fynsk ejendomsselskab

Sådan forestiller Boliggruppen sig, at der kommer til at se ud i det nye byggeri i Tech Town Odense.
Boliggruppen i Odense har travlt med at opbygge et nyt kvarter til teknologi-virksomheder.

Odense: En ny tech-bydel, et behandlingscenter i Nyborg og et tappecenter til blodbanken på Odense Universitetshospital - det fynske ejendomsselskab Boliggruppen spænder vidt, når det skal få værdier ud af eksisterende ejendomme.

Firmaet får også noget ud af anstrengelserne. Det fremgår af regnskabet for 2019, der viser, at de 11 ansatte har fået skabt et overskud på 14,4 millioner kroner før skat.

Det er formentlig opbygningen af et helt kvarter til teknologi-virksomheder, der tager mest tid i virksomheden. Under betegnelsen Tech Town Odense vil firmaet omdanne et eksisterende område i et erhvervskvarter vi nærheden af Rosengårdscentret til lejemål, der er tilpasset teknologivirksomheder, som forandrer sig hurtigt, og som gerne vil arbejde i nærheden af ligesindede.

Annonce

Boliggruppen A/S

Hjemsted: Odense

CVR-nummer: 18 26 28 78

Direktion: Carsten Skov

Bestyrelse: Michael Vinther (formand), Jesper Sondrup Rosener, Carsten Skov, Poul Herlev Lorentzen

Ejer: Carsten Skov og familie

Regnskabstal 2019 (2018 i parentes)

Bruttofortjeneste: 15,3 millioner kroner (15,3)

Overskud af drift før reguleringer: 8,2 millioner kroner (7,9)

Overskud før skat: 14,4 millioner kroner (21,3)

Overskud efter skat: 11,1 millioner kroner (16,6)

Egenkapital: 105 millioner kroner (94)

Antal ansatte: 11 (11)

Se hele regnskabet her.

Kinesisk ejendom bygges om

Flere bygninger eksisterer allerede i området, og er hjem for en række virksomheder, men der er også plads til nybyggeri, så det samlede areal kan nå op på 30.000 kvadratmeter. I øjeblikket er Boliggruppen i gang med at bygge et kontorhus på 3000 kvadratmeter, som vil stå færdig til april.

Planlægningen af yderligere byggerier er i gang, så man kan reagere på det eventuelle behov fra nye lejere, der gerne vil være en del af en klynge.

I Nyborg har ejendomsvirksomheden med hovedsæde i Odense købt det tidligere behandlingshjem Sølyst, som det vil bygge om til lejligheder. Ejendommen var ellers udnævnt til hovedkvarter for en kinesisk indmarch på Fyn, men de kinesiske ejere fik andre planer og skilte sig af med bygningerne ud til Nyborg Fjord.

Tilfreds med overskud

Ifølge direktør og ejere Carsten Skov har Boliggruppen også andre og meget konkrete planer for nye projekter i 2020, men han vil endnu ikke løfte sløret for dem.

Et af de afsluttede projekter er salget af den ejendom, der tidligere husede privathospitalet Aleris, hvor blodbanken senere på året åbner tappecenter.

Overskuddet for 2019 er et godt stykke under 2018-resultatet fpå 21,3 millioner kroner. Ifølge Carsten Skov skyldes det især, at der har været færre opskrivninger af værdier på ejendomme end året før.

- Vi opskriver først værdien af en ejendom, når projektet er færdigt, og det svinger noget fra år til år, hvor mange der lige bliver færdig inden for kalender- og regnskabsåret, siger han.

- Vi er tilfredse med præstationen i 2019, som er gået nogenlunde som forventet. Vi har blandt andet fået tomgangsprocenten til at falde til et for os historisk lavt niveau, siger Carsten Skov, der ejer Boliggruppen sammen med sin familie.

Virksomheden venter stigende overskud i 2020.

Det er en del af industrikvarteret i nærheden af Rosengårdcentret i Odense, der har fået navnet Terch Town.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Annonce